Ciuhodaru vrea ca medicamentele din programele de sănătate să fie exceptate de la taxa clawback

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru dorește ca medicamentele incluse în programele de sănătate să fie exceptate de la perceperea taxei de clawback și va depune un proiect legislativ în acest sens.

"Programele naţionale precum cel de oncologie, HIV/SIDA, hepatita B sunt puse în pericol din cauza datoriilor de sute de milioane de lei, ale căror termene au depăşit de mult directivele europene precum şi datorită TVA-ului şi preconizatei taxe-gheară, înfipte adânc în industria farmaceutică. Problema ar putea fi rezolvată în mare măsură prin aprobarea acestui proiect legislativ ce prevede exceptarea de la perceperea taxei clawback a medicamentelor incluse în programele naţionale de sănătate. Această măsura ar veni în sprijinul pacienţilor şi al farmaciştilor“, a declarat Tudor Ciuhodaru, într-un comunicat de presă.

Taxa de clawback, controversată încă de la început, presupune ca producătorii de medicamente să plătească această taxă în funcţie de cota de piaţă, în proporție de două treimi, şi de creşterea vânzărilor, o treime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel