Ciuhodaru: Recorduri de HIPOTERMICI la Spitalul de Urgențe

1587dr-tudor-ciuhodaru-1
1587dr-tudor-ciuhodaru-1

Doctorul Tudor Ciuhodaru a declarat, sâmbătă, că numărul celor care se prezintă la urgențe, încă de la primele ore ale dimineții, după expunerea la temperaturile scăzute, e în continuă creștere. 

Potrivit informațiilor transmise către DC News de medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul de Urgențe din Iași, sunt "sunt 5-10  patologie cardiacă sau respiratorie determinată sau agravată de frig. Cel putin jumătate din cazurile de hipotermie sunt asociate consumului de alcool, iar căderea în stradă în frig și umezeală face ca gravitatea acestor cazuri să crească".

Medicul a adăugat că "Recordul de hipotermie de la Spitalul de Urgențe a fost la un pacient de 72 de ani ce a consumat alcool la un vecin și apoi a plecat acasă, dar pe drum a căzut și a adormit, fiind găsit de o rudă dupa câteva ore. Pacientul a stat in frig si a intrat în șoc hipotermic. La examinarea clinică din UPU, când a fost adus, avea temperatura corpului de 21 de grade, fiind în colaps și prezentand tulburări de ritm cardiac. Este un record în acest domeniu, deoarece omul moare dacă temperatura corpului îi scade timp îndelungat sub 34-35 de grade. A fost resuscitat mai multe ore de medicii de urgență și a beneficiat de masuri de încălzire activă și pasivă din UPU și i s-a tratat și alcoolemia de peste 5 la mie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel