Ciudad de Mexico, lovită de o furtună. Colaps general al traficului

Capitala Mexicului a fost lovită de o furtună puternică însoțită de precipitații abundente care a provocat numeroase inundații și un colaps general al traficului de vehicule și transportului în comun, relatează EFE.

Potrivit Serviciului Meteorologic Național (SMN) precipitațiile au atins 75 mm, echivalentul a 75 de litri de apă pe metrul cub, fiind vorba de cea mai puternică furtună după ce din 30 de mai care a adus precipitații de 98,5 mm.

Responsabilii Protecției civile, poliției și pompierilor au primit cel puțin 20 de sesizări de inundații în mai multe zone ale capitalei Ciudad de México, inclusiv în cartierele rezidențiale Polanco și Chapultepec.

Bulevardele Mariano Escobedo și Circuito Interior au fost inundate pe porțiuni extinse cu mai mulți centimetri de apă provocând blocaje ale traficului. Pe unele porțiuni, traficul și transportul public s-au oprit complet iar călătorii au fost nevoiți să treacă prin bălți cu apă care le ajungea până la glezne.

Stații de metrou, inundate

Precipitațiile abundente au inundat și mai multe stații de metrou, astfel încât unele linii au fost închise pentru a putea evacua apa iar transportul călătorilor a fost preluat de vehicule de suprafață suplimentare. Aproximativ 30.000 de călători au fost afectați de suspendarea liniilor, potrivit directorului Jorge Gavińo.

În mai multe zone ale capitalei s-au înregistrat pene de curent care au afectat semafoarele, fapt ce a provocat ambuteiaje pe mai multe bulevarde, precum Paseo de la Reforma.

SMN a lansat o alertă de furtună cu descărcări electrice și grindină în cursul nopții de miercuri în Valle de México.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel