Ciucă: Tichetele de energie vor fi distribuite începând cu 1 februarie

Premierul României, Nicolae Ciucă. Sursa Facebook
Premierul României, Nicolae Ciucă. Sursa Facebook

Tichetele de energie acordate categoriilor vulnerabile de persoane vor fi distribuite începând cu data de 1 februarie, urmând ca de pe 20 februarie, în baza unei proceduri derulate prin Poşta Română, beneficiarii acestui sprijin să poată să le utilizeze pentru plata facturilor, a declarat, joi, premierul Nicolae Ciucă.

 'Am luat decizia, la finele anului trecut, să asigurăm acele tichete prin care sprijinim populaţia vulnerabilă pentru acoperirea creşterii preţurilor la energie şi în felul acesta tichetele în valoare de 700 de lei urmează a fi distribuite începând cu 1 februarie. Ştiu că domnul ministru Boloş a lucrat îndeaproape cu Poşta Română şi, aşa cum am spus, pe 1 februarie, tichetele vor fi primite de către cetăţeni, iar, începând cu data de 20 februarie, vor putea să facă plăţile, iar aici apare chestiunea de noutate, este o facilitate cu care într-adevăr venim în sprijinul cetăţenilor şi anume plata se poate face direct la poştă sau la poştaşi', a declarat Ciucă, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă a amintit că poştaşii vor fi dotaţi cu sisteme electronice de citire a tichetelor, iar beneficiarii nu vor mai pierde timpul pentru a plăti facturile şi se vine şi în sprijinul celor care au probleme în a se deplasa.

Premierul a subliniat că sprijinul pentru persoanele aflate în dificultate va continua, urmând să se acorde suma de 50 de euro, o dată la două luni, cetăţenilor cu venituri reduse. 

Vezi și - Accident cariera Jilţ Sud. Ciucă cere procurorilor să intervină: Toți cei care sunt vinovați să suporte consecințele legale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel