Ciucă și-a depus, prin fax, mandatul - UPDATE

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Iohannis, și-a depus mandatul prin fax.

UPDATE: Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au luat act de depunerea mandatului de către premierul desemnat Nicolae Ciucă, a anunţat, marţi, vicepreşedintele Camerei Sorin Grindeanu.

'În acest moment reintrăm pe un făgaş constituţional. Tocmai ce s-a terminat şedinţa Birourilor permanente reunite în care am luat act de depunerea mandatului domnului Nicolae Ciucă. Deci în acest moment nu mai avem nici măcar un premier desemnat', a declarat Grindeanu, la Palatul Parlamentului. El a adăugat că, deocamdată, liderii PSD nu au primit niciun semn de la liberali pentru a începe eventuale negocieri politice. 

-----

Știrea inițială:

Potrivit Antena 3, Nicolae Ciucă, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, a trimis prin fax o scrisoare către Parlament unde menționează că și-a depus mandatul.

Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților se vor reuni și vor anula audierile miniștrilor.

Depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă a fost înregistrată, marţi, la Parlament, potrivit unor surse liberale. Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă şi flexibilizarea negocierilor cu toate forţele politice democratice din Parlament, scrie Agerpres.

Ciolacu: PSD își asumă să intre la guvernare

„Și în această criză, PSD își asumă să intre la guvernare”, a spus, marți dimineață, Marcel Ciolacu.

„Toate scenariile rămân deschise. Cred că întoarcerea la popor este soluția cea mai corectă”, a subliniat președintele PSD.

„Vorbesc cu toată lumea la telefon, nu am nicio reținere. Mi se pare corect să facem acest lucru”, a mai declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Cîțu i-a cerut lui Ciucă depunerea mandatului

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat luni seară că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, să își depună mandatul.

„Biroul Executiv i-a popus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul de premier desemnat. A fost o decizie a BEx. A doua decizie este aceea de a propune BPN de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri în Parlament pentru formarea unei majorități. Vom discuta mai multe detalii”, a declarat Florin Cîțu.

Nicolae Ciucă susține că a încercat să negocieze susținerea Guvernului minoritar.

„Realitatea matematică o cunoaștem cu toții și am încercat ca prin demersurile pe care le-am întreprins să reușesc să cristalizez o soluție politică astfel încât să putem să obținem acordul pentru un guvern minoritar. Au fost decizii ale celor două partide politice, care au anunțat că nu vor vota Guvernul minoritar, fapt pe care am discutat în BEx și acesta a decis retragerea mandatului”, a spus Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel