Ciucă: România, destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor. Oportunități pentru antreprenori

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, iar economia noastră oferă noi oportunități pentru antreprenori.

„Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor”, a spus Nicolae Ciucă, adăugând: „Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit și de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradițional în topul celor mai importanți parteneri economici ai României. Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Guvernare.”

„Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, așa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a conchis Nicolae Ciucă.

Citește și...

Premierul Ciucă a anunţat o nouă reuniune guvernamentală România - Israel care ar urma să aibă loc la Bucureşti

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că, în cadrul convorbirii telefonice purtate cu Benjamin Netanyahu, preşedintele partidului Likud, s-a discutat posibilitatea ca următoarea reuniune guvernamentală România - Israel să fie organizată la Bucureşti, după formarea noului guvern israelian.

„În discuţia telefonică avută am subliniat deschiderea Guvernului României pentru dezvoltarea excelentelor relaţii bilaterale, axate atât pe componenta economică, cât şi în domeniul securităţii. După formarea noului guvern israelian, vom pregăti următoarea reuniune guvernamentală România - Israel, pe care sperăm să o găzduim cât mai curând la Bucureşti. Acest format de discuţii asigură continuitate implementării proiectelor comune în domeniile sănătăţii, managementului apelor, agriculturii şi securităţii cibernetice, unde există spaţiu de dezvoltare a colaborării, pe fondul provocărilor viitoare", a precizat Ciucă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Conform prim-ministrului, demersurile guvernamentale sunt susţinute de contactele între poporul român şi cel israelian, de comunitatea cetăţenilor israelieni originari din România, „liant puternic în dezvoltarea parteneriatului strâns între România şi Israel".

Şeful Executivului de la Bucureşti l-a felicitat vineri pe preşedintele Likud, Benjamin Netanyahu, pentru rezultatul obţinut în alegerile parlamentare din Israel.

Benjamin Netanyahu şi aliaţii săi de dreapta au obţinut majoritatea locurilor în parlamentul israelian la alegerile legislative desfăşurate pe 1 noiembrie, a anunţat joi Comisia Electorală israeliană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel