Ciucă, votat de PNL premier. Chirieac: Trebuie să mai vrea și PSD. Interesant de văzut cum va motiva Ciolacu propriului electorat

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Președintele PNL, Florin Cîțu, l-a propus cu puțin timp în urmă pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Propunerea a fost votată, joi, în ședința Biroului Executiv Național. Informația a fost confirmată de Gheorghe Flutur. Votul a fost în unanimitate.

Bogdan Chirieac a avut o scurtă reacție la această informație.

„Trebuie să mai vrea și PSD. Dacă Nicolae Ciucă începe prin a fi premier, cum va motiva Marcel Ciolacu, propriului electorat, această decizie? Ar fi interesant de văzut”, a zis Bogdan Chirieac, în direct la Realitatea Plus.

Vot în unanimitate pentru Ciucă

Propunerea a fost votată, joi, în ședința Biroului Executiv Național.

„Am terminat programul de guvernare, iar acum suntem obligați să intrăm în linie dreaptă, să desemnăm candidatul de premier și lista de miniștri”, declara anterior prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur.

„Este exclus să votăm un premier social-democrat în primul an și jumătate”, spunea și vicepreședintele PNL Robert Sighiartău.

Marţi, BEx al PNL a aprobat propunerea de rotaţie a premierilor în coaliţia guvernamentală, cu condiţia ca primul să fie liberal.

Noi negocieri ar urma să aibă loc joi de la ora 16.00

PNL urmează să se întâlnească cu PSD, joi după-amiază, pentru a negocia numele viitorului premier. Negocierile ar urma să fie conduse de Nicolae Ciucă.

Social-democrații îl propun pentru funcția de premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.

VEZI ȘI: Rareș Bogdan: Nu vreau să dorm în teatru absurd. Gata, vreau guvern

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune că singura opțiune a PNL pentru continuarea negocierilor cu PSD este ca primul premier să fie liberal. „Nu vreau să dorm în teatru absurd. Gata, vreau guvern”, afirmă el.

„Singura opțiune pentru noi pentru a continua discuțiile cu PSD este ca primul premier să fie un premier liberal. Este linie roșie”, spune Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL afirmă că România „are mult de treabă”.

„Voi propune imediat după ce avem propunerea de premier oficială să nu mai dormim și să terminăm. Mie-mi place foarte mult Eugen Ionesco, l-am adorat alături de Cioran și Eliade, dar nu vreau să dorm în teatru absurd. Gata, s-a încheiat, vreau guvern”, conchide liderul liberal.

VEZI ȘI: Dragnea nu vrea ca partidul APP să colaboreze cu AUR: Patriotism nu înseamnă să țipi și să faci dezordine socială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel