Ciucă, despre acuzațiile Rusiei la adresa României: Nici nu încape discuția!

Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă
Sursa foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a comentat informațiile transmise de Rusia. 

Premierul Nicolae Ciucă a comentat miercuri acuzațiile venite din Rusia potrivit cărora România ar trimite mercenari în Ucraina sau i-ar antrena în țară. Există multe informații din domeniul fake news, a spus prim-ministrul.

„Nu există astfel de date, nici nu încape discuția (n.r. despre informația potrivit căreia mercenerii se antrenează pe teritoriul României)... îi rog pe cetățenii români să aibă grijă de unde se informează... există multe informații care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului, al propagandei”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax

Premierul a mai comentat și zvonurile potrivit cărora avioanele MiG-21 LanceR sunt ținute la sol în România pentru a putea fi trimise în Ucraina. „Absolut deloc... ele nu au fost scoase din uz”, a explicat premierul care a spus că avioanele nu mai sunt folosite din cauza problemelor tehnice.

Pe 15 aprilie, MApN a decis să suspende toate zborurile cu avioanele MiG-21 LanceR din cauza accidentelor în care au fost implicate aceste aeronave.

Ministerul Apărării din Rusia susține că forțele din Ucraina sunt sprijinite de mii de mercenari străini. Printre luptătorii străini s-ar afla și aproximativ 1,500 de români, susțin rușii. Autoritățile din Rusia nu au prezentat nicio dovadă pentru afirmațiile făcute.

"Este o informație falsă"

Și ministrul Vasile Dîncu susține că informația este falsă și că se poate verifica dacă numeroși români au trecut granița cu Ucraina.

"Este o informație falsă... Nu putem verifica dacă sunt cetățeni străini în Rusia sau Ucraina... Nu putem ști cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă... Este o informație pentru opinia publică nespecializată”, a explicat Vasile Dîncu la Digi 24.

Ministrul Apărării mai spune că rușii încearcă să arate că au date foarte exacte ceea ce reprezintă un procedeu propagandistic.

"Este un procedeu propagandistic... Vrea să arate că are date foarte exacte... E o incercare de a arăta că este o coaliție mondială împotriva Rusiei și de aceea nu reușesc ei în Ucraina”, a precizat Dîncu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel