Ciucă, Ciolacu, Rafila, negocieri pentru evitarea grevei în Sănătate

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila vor discuta cu anagajații din Sănătate pentru a evita o nouă grevă generală.

 

Și sectorul sanitar este la un pas de greva generală. Cadrele medicale au amenințat că vor recurge la proteste așa cum se întâmplă în acest moment cu greva generală a profesorilor și angajaților din Educație.

Vom vedea care va fi rezultatul de această dată.

VEZI ȘI: Medicii amenință cu greva. Ministrul Rafila: E normal să existe astfel de revendicări. Eu m-am întâlnit cu toate sindicatele

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că este la curent cu revendicările sindicaliștilor din domeniul sanitar, iar dorințele acestora sunt „normale”.

„E normal să existe astfel de revendicări. Eu m-am întâlnit cu toate sindicatele, cele reprezentative din domeniul sanitar (…), cunosc foarte bine revendicările lor. Unele sunt mai vechi. Lucrul pe care l-am discutat și l-am stabilit, și sper să putem să ne ținem de cuvânt și unii, și alții, este următorul. Sunt trei categorii de revendicări, în primul rând este vorba despre solicitarea lor de a debloca posturile din Sănătate (…) și acest lucru suntem pe cale să îl realizăm.

În total, sunt vreo 14.000 de posturi care sunt solicitate ca să fie ocupate, adică chiar pot să vă dau și această cifră, aproape 4.000 la Sănătate, în jur de 10.000 la autoritățile locale. Vom promova cât de curând acest memorandum prin Guvern și atunci, în momentul în care el va fi acceptat de către Guvernul României, se pot organiza concursuri pentru ocuparea acestor posturi”, a declarat Alexandru Rafila, la B1TV, în emisiunea Laurei Chiriac.

„Cea de-a doua revendicare, la care suntem pe punctul de a o soluționa, este vorba de semnarea unui nou contract colectiv de muncă. Am avut discuții timp de câteva luni cu toate sindicatele, s-au finalizat, avem o formă finală a acestui contract colectiv de muncă. Singurul lucru care mai trebui să se întâmple ca să pot să îl semnez și să existe o viză de legalitate pe el, modificarea prin ordonanță de urgență a numărului de zile de concediu pentru personalul medical (…). Preluăm același număr de zile din vechiul contract și el trebuie precizat și aprobat printr-o ordonanță de urgență. Astea sunt două lucruri care se vor rezolva probabil în cursul acestei săptămâni (…). În plus, încă o revendicare care cred că poate fi soluționată într-un timp relativ scurt este actualizarea valorii tichetelor de masă pentru personalul sanitar și plata tichetelor de vacanță nu din veniturile spitalelor, cum se întâmplă în momentul de față și pentru care există resurse limitate, ci de la bugetul de stat”, a explicat social-democratul.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/medicii-ameninta-cu-greva-ministrul-rafila-e-normal-sa-existe-astfel-de-revendicari-eu-m-am-intalnit-cu-toate-sindicatele_917973.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel