Ciucă arată câţi bani a plătit MApN către industria naţională de apărare

Nicolae Ciuca arata sumele pe care le-a alocat MApN pentru industria nationala
Nicolae Ciuca arata sumele pe care le-a alocat MApN pentru industria nationala

"În 2020, M.Ap.N. a efectuat plăți directe către operatori din economia națională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei. De asemenea, s-au efectuat plăți pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei", anunţă ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

"Ministerul Apărării Naționale dorește să implice cât mai mult industria națională de apărare în programele de înzestrare ale Armatei României, iar pentru a atinge acest deziderat, m-am întâlnit, astăzi, cu domnul Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.Specialiștii militari au prezentat echipei de la Ministerul Economiei programele esențiale de înzestrare pentru următorii 10 ani, precum și o proiecție a achizițiilor certe pe care Armata intenționează să le facă de la operatorii economici naționali în perioada 2021-2030.

Cunoscând care sunt nevoile apărării pe linia achiziției de echipamente noi, a munițiilor și pieselor de schimb, dar și serviciile de mentenanță necesare, industria noastră de apărare se poate adapta astfel încât să acopere cât mai mult din cererea militarilor. Vom obține astfel ca o parte importantă din bugetul apărării să fie injectată în companiile românești. Ne-am propus ca în 2021 să menținem același nivel al implicării industriei românești de apărare, răspunzând astfel unui interes național de securitate. În plus, vom înființa locuri de muncă cu un grad ridicat de specializare, vom injecta capital în economia românească și vom revigora industria națională de apărare", transmite ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel