Cîțu vs. Orban. Chirieac: PNL, trecut prin mașina de tocat. Etichetarea lui Orban e devastatoare!

Sursă foto: Facebook Ludovic Orban
Sursă foto: Facebook Ludovic Orban

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat lupta politică internă din Partidul Național Liberal.

Au apărut informații în spațiul public potrivit cărora Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, ar fi fost asemuit cu Liviu Dragnea chiar de colegii din partid. Ulterior, Orban a respins informațiile și faptul că ar fi fost criticat în ședința conducerii PNL (vezi AICI).

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat, la Antena 3, lupta din interiorul PNL dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban:

„Faptul că și-au pus termen data de 25 septembrie pentru congresul partidului, s-ar putea să fie letal pentru PNL. Dacă lucrurile merg în acest ritm și probabil că vor merge, acest partid va fi trecut prin mașina de tocat, ei între ei. Probabil că o soluție mai bună ar fi să reducă de la începutul lui iulie până pe 10 august pentru alegeri în filiale și să mute congresul de pe 25 septembrie, probabil că ar fi mai înțelept pentru Partidul Național Liberal să-și facă congresul la sfârșitul lui iulie, fiindcă, într-adevăr, nu mai rămâne nimic.

Eticheta de Liviu Dragnea pentru Ludovic Orban, care-și făcuse un fetiș din Liviu Dragnea, este devastatoare. Odată ce președintele Iohannis a dat de înțeles că-l sprijină pe Florin Cîțu la președinția PNL, meciul s-a încheiat. Filiale, președinți de filiale, toți merg pe ideea sprijinirii lui Florin Cîțu la conducerea PNL. Mai departe, Ludovic Orban se luptă, însă cel care suferă pierderi este PNL-ul, să știți. Rareș Bogdan e un mult mai bun comunicator decât oricine din PNL în acest moment, este și captat de presă, fiindcă lumea înțelege ce spune, spre deosebire de Florin Cîțu, și are o coerență a ideilor. Se ajunge în această situație aberantă în care partidul e trecut prin mașina de tocat, nu mai rămâne nimic, în condițiile în care în USR se manifestă tot mai mult tendințele extremiste.

Cu siguranță, l-aș fi văzut pe Rareș Bogdan președinte la PNL, dar dacă decizia este Florin Cîțu, fiind și premier, el va fi. De altfel, Rareș Bogdan nici nu și-a anunțat candidatura. Se mai așteaptă candidatura lui Dan Motreanu, care poate ar fi pe placul lui Klaus Iohannis, ca să țină președintele PNL și primul ministru pentru două persoane diferite. O să vedem în zilele următoare ce se va întâmpla. Oricum, ce spun baronii PNL e o formă de clasă. Președinte PNL va fi persoana pe care o dorește Klaus Iohannis. Încă are suficientă putere pentru a impune, discreționar dacă vreți,  decizia sa“, a precizat analistul politic.

VEZI ȘI   -  Rareș Bogdan, după ce Orban i-a dat replica: Înseamnă că e vreun fel de sfânt

Există opțiunea unui Guvern minoritar PNL-UDMR, susținut de PSD

„Vom afla cât a sacrificat Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Practic, revolta împotriva sa de acolo pornește, de la ministerele esențiale oferite pe tavă de către Ludovic Orban către USR. Este adevărat că nici nu avea marjă de manevră câtă vreme ea a fost îngustată de însuși președintele Iohannis care a spus 'Fără PSD'. În același timp, PSD-ul cred că ar fi votat un Guvern minoritar PNL-UDMR, era pe termen mediu și lung în favoarea Partidului Social Democrat, chiar dacă lumea l-ar fi criticat pe moment pe Marcel Ciolacu.

Exista și o pârghie de control asupra exceselor pe care le-ar fi făcut acel eventual Guvern. Acum, cu USR-ul te duci în extremism, vedeți Sectorul 1, vedeți PNRR-ul, vedeți ce a fost la Sănătate cu Vlad Voiculescu, vedeți ce se întâmplă la Justiție, domnul Drulă care anulează licitații după bunul plac și vrea să vândă pe la Aeroportul Otopeni. Ei își urmează politica“, a conchis analistul politic.

CITEȘTE ȘI   -  Vot desființare SIIJ. Dan Barna, subiect pus pe masa coaliției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel