Cîțu, reacție după decizia Curții de Apel Cluj privind participarea la nunți și concerte cu dovada vaccinării

Premierul Florin Cîțu afirmă că anularea condiționării participării la nunți și concerte de dovada vaccinării nu va schimba cu nimic deciziile Guvernului: „vom ataca și vom câștiga”.

Florin Cîțu a fost întrebat în ce măsură decizia Curții de Apel Cluj, care a anulat parțial, în prima instanță, hotărârea de Guvern vizând condiționarea participării la evenimente de dovada vaccinării, va schimba sau va influența politica măsurilor de relaxare.

„Nu va schimba, nu va influența. Vom ataca această decizie și sperăm că vom câștiga”, a spus premierul.

Curtea de Apel Cluj a decis să anuleze în parte Hotărârea de Guvern nr. 580/2021, care condiționează participarea la evenimente publice de dovada vaccinării sau a unui test negativ PCR.

Decizia este cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Starea de alertă, prelungită încă 30 de zile

Proiectul de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României a fost adoptat în ședința de Guvern de miercuri.

Astfel, începând cu data de 12 iunie 2021, România este încă 30 de zile în stare de alertă.

Au fost adoptate și noi măsuri de relaxare.

Se va permite, în 28 iunie, participarea la evenimentul sportiv organizat în cadrul optimilor Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

O altă măsură este aceea de a permite organizarea și desfășurarea în aer liber a evenimentelor, întâlnirilor, în cadrul campaniilor electorale aferente alegerilor locale parțiale din data de 27 iunie 2021, cu participarea a până la 1.000 de persoane.

Numărul de persoane care pot participa la evenimente private, precum nunți, botezuri, a fost mărit la maxim 200 de persoane în interior și cu asigurarea unui spațiu de 2 mp pentru fiecare participant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel