Cîțu (PNL), despre posibilitatea introducerii de noi restricții în România: E bizar

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măşti sanitare în spaţiile aglomerate, solicită ministrul Sănătăţii  / Foto Pexels
Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măşti sanitare în spaţiile aglomerate, solicită ministrul Sănătăţii / Foto Pexels

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus, luni, că nu crede că în România vor fi introduse noi restricții, în contextul pandemiei.

„Întotdeauna eu sunt de acord cu specialiștii, dar acum ar fi bizar să vii la o lună (n.r. de când s-a renunțat la restricții), eu nu cred că ne putem întoarce, în coaliție nu s-a discutat așa ceva”, a spus, luni dimineață, președintele PNL, Florin Cîțu.

Restricțiile au fost eliminate pe 9 martie, în prima zi fără stare de alertă în România. De atunci, nu se mai poartă măști de protecție și nu se mai utilizează certificatul verde pentru accesul în instituții și centre comerciale.

Citește și / Florin Cîțu cere reducerea contribuțiilor: Fără populisme și cai verzi pe pereți

Amintim că președintele PNL, Florin Cîțu, a transmis că singura măsură care crește acum veniturile nete ale tuturor salariaților și nu reprezintă un cost pentru companii este reducerea contribuțiilor.

Florin Cîțu a spus că, deși au apărut imediat „specialiștii” din tabăra populiștilor care să spună că o asemenea măsură, de reducere a contribuțiilor, ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaților de astăzi, este o temă falsă. „Și asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale. Pensia este calculată în funcție de salariul brut, nu de valorea contribuției. Mai simplu: o scădere a contribuției înseamnă o creștere a salariului net astăzi. O creștere a salariului brut înseamnă o creștere a pensiei, în viitor, a angajaților de astăzi. Din păcate, pentru sănătatea economiei noastre, populiștii au cam influențat decizii în ultimele trei luni și se vede. În ciuda opoziției mele și a multor colegi din PNL. Obiectivul numărul 1 pentru mine și pentru PNL rămâne luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia)”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

A cerut ca acest lucru să se întâmple „fără populisme și cai verzi pe pereți”.

„Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflația, dobânzile și să creeze locuri de muncă. Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul șocului prețurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest șoc economia nu-și revine rapid, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste. Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste și o vom face ca și până acum: public, asumat, curajos”, a conchis Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel