Cîțu, nou atac la Rafila: Ministrul Sănătății este acolo pentru a rezolva problemele

Florin Cițu… Nu îmi reproșez modul în care s-a făcut liberalizarea pieței de energie
Florin Cițu… Nu îmi reproșez modul în care s-a făcut liberalizarea pieței de energie

Florin Cîțu l-a criticat din nou pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la gestionarea situației Covid din România.

'Mă uit ca orice român la situație și văd două elemente. Crește numărul de persoane infectate, scade numărul de persoane vaccinate. Eu știu că, în vară, de pe băncile Parlamentului, eram acuzați de oameni, care astăzi au puterea deciziei, că nu crește campania de vaccinare, că sunt persoane care sunt infectate în număr mare. Astăzi vedem același lucru fără niciun fel de soluții. Așa se întâmplă în viață, câteodată te prind din urmă ipocriziile. (…) Ministrul Sănătății este acolo pentru a rezolva problemele. Astăzi avem un număr mare de persoane infectate, număr mic de persoane vaccinate', a declarat, marți, Florin Cîțu.

Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști și ce se mai întâmplă cu adoptarea certificatului verde la locul de muncă

'Să nu ne învârtim în jurul certificatului. Trebuie să ne gândim la soluții care să ducă la obiective. Care sunt obiectivele? Obiectivul nostru este de a avea mai puține persoane infectate. Hai să vedem care sunt soluțiile. Dacă vrem mai multe persoane vaccinate, hai să vedem soluțiile. Poate certificatul e una dintre ele, poate nu, dar până la urmă eu aici am o problemă, că nu văd care e obiectivul. Dacă nu am un obiectiv, nu pot să judec dacă cineva își face treaba sau nu. Oricum, evaluarea o face premierul și dacă premierul e mulțumit, e bine atunci', a mai spus Florin Cîțu.

Citește și: Criza facturilor pune gaz pe foc în coaliție. Cîțu: Cred că cineva nu s-a gândit foarte bine cu reglementarea pieței de la 1 aprilie

Florin Cîțu a declarat că nu vede 'sensul reglementării pieței de la 1 aprilie'. Potrivit acestuia, 'prețurile nu vor scădea dacă nu vom avea o piață liberă'.

'La vară, știm foarte bine, consumul scade. Deci nu cred că cineva s-a gândit foarte bine (n.red. cu data de 1 aprilie). Soluția pe care noi o propusesem era pentru aceste luni de iarnă, când e consum mare. ANRE s-a opus. Vom discuta după 1 aprilie ce se întâmplă', a spus Florin Cîțu.

'Dacă asta doresc (n.red. cei de la PSD), Guvernul, ministrul Energiei, nu ne vom opune. Eu doar spun că mi se pare bizar să reglementăm prețurile când este mic consumul. Să reglementăm pe 6 luni, iar apoi vine din nou iarna și prețurile vor fi dereglementate, ceea ce înseamnă că prețurile vor fi din nou mari. Se pare că cineva nu s-a gândit foarte bine', a menționat Florin Cîțu. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel