Cîţu: Nicolae Ciucă a trimis, astăzi, partidelor parlamentare, un armistiţiu / DOCUMENT

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a făcut un nou pas în încercarea de deblocare a nengocierilor cu partidele pentru susţinerea Guvernului Ciucă. 

"Am văzut că în continuare celelalte partide PSD şi USR continuă să rămână cantonate în poziţia pe care au avut-o chiar înainte de această nominalizare (n.r. - a lui Nicolae Ciucă) deşi în spaţiul public spun mereu că ar dori să deblocheze această criză. Venim astăzi cu încă un element nou care sperăm noi să deblocheze această situaţie măcar pentru o perioadă, să avem un guvern cu puteri depline pentru perioada următoare, perioadă care trebuie gestionată de către un guvern cu puteri depline.

Astăzi, premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care este de fapt un armistiţiu prin care toate aceste partide politice vor susţine acest guvern minoritar pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi vor susţine şi în Parlamentul României prin proiecte, nu vor sabota activitatea acestui guvern până trecem de această iarnă. Bineînţeles că între timp avem timp să discutăm, dar e nevoie să deblocăm această criză politică. Venim cu acest document pe care îl semnăm toţi liderii politici, suntem de acord să deblocăm această criză. Dacă nici acum nu înţelegem importanţa situaţiei prin care trece România şi celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca criza, cred că ne îndreptăm cu paşi repezi spre o situaţie pe care nu o mai putem gestiona, iar responsabilitatea va fi a acestor partide, USR şi PSD", a declarat, marţi, preşedintele PNL, Florin Cîţu. 

Iată documentul:

2. -imagine fara descriere- (armistitiu-ciuca_60765100.jpg)

3. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2021-10-26-la-17-42-23_45078700.jpg)

3. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2021-10-26-la-18-01-42_71365700.jpg)

Ce declarase, marţi dimineaţă, Cîţu

"PNL a făcut un pas important, vrem să vedem care este pasul şi de la USR şi de la PSD. Până acum văd că rămân cantonaţi în poziţiile de acum săptămâni. PNL a făcut această mişcare, aşteptăm şi de la PSD şi USR responsabilitate pentru a depăşi acest moment. Vom discuta cu parlamentarii din Parlament, cu excepţia AUR, pentru susţinerea unui guvern minoritar PNL UDMR, minorităţi. PNL este singurul partid care a reuşit să aducă, pe lângă UDMR, minorităţile, avem cele mai multe voturi adunate. Până acum USR s-a izolat, nu a fost cu nimeni. Cei de la PSD sunt şi ei izolaţi. Deci, singura soluţie în acest moment în România - poate peste câteva luni o să fie altfel - este acest guvern minoritar cu PNL, UDMR, susţinut de minorităţi. (...) Eu, personal, şi PNL vom depune toate eforturile ca să fie acest guvern învestit, un Guvern condus de Nicolae Ciucă. Este nevoie de Guvern în acest moment în România şi vom vedea care sunt acele puncte, atât cu USR, cât şi cu PSD în Parlament ca să putem trece peste această perioadă", a afirmat Cîţu, la sediul PNL.

Întrebat dacă PNL va face vreo concesie în discuţiile cu PSD şi USR, Cîţu a răspuns: "Din contră. Trebuie să ştie toţi românii: PNL a făcut o concesie majoră. Acum cei care nu fac concesii şi care rămân cantonaţi în opiniile pe care le aveau acum câteva zile sunt cei de la PSD şi USR, sunt cei care nu vor de fapt ca România să treacă peste această perioadă, trebuie să fim sinceri şi oneşti aici".

El a solicitat USR şi PSD să facă "paşi responsabili" pentru a depăşi acest moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel