Cîţu: Lockdown-ul nu a ajutat deloc. Ce vreau să văd e creşterea vaccinării - singura soluţie

Cîţu: Lockdown-ul nu a ajutat deloc. Ce vreau să văd e creşterea vaccinării - singura soluţie
Cîţu: Lockdown-ul nu a ajutat deloc. Ce vreau să văd e creşterea vaccinării - singura soluţie

Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile, consideră premierul Florin Cîţu, care spune că soluţia cea mai bună pentru depăşirea pandemiei de COVID-19 este vaccinarea.

'Ce vreau să văd este creşterea vaccinării, pentru că e singura soluţie prin care putem să depăşim pandemia. Lockdown-ul n-a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Este singura soluţie. Avem doze de vaccin, avem tot ce ne trebuie, doar trebuie să ne vaccinăm şi în acelaşi timp am spus că trebuie să menţinem şi economia deschisă.', a spus Florin Cîțu.

'De aceea am luat şi aceste măsuri, cea cu certificatul verde, de a asigura că românii pot să-şi desfăşoare activităţile în siguranţă, că vor să meargă la restaurant, la cinematograf, că vor să meargă la birou, trebuie să fie în siguranţă', a mai declarat marţi Florin Cîţu.

CITEȘTE ȘI Laura Vicol: Congresele PNL şi USR PLUS, vinovate de valul 4 al pandemiei de coronavirus

Cîțu, de acord cu obligativitatea testării copiilor

Referitor la obligativitatea testării copiilor, premierul a arătat că se va consulta cu specialiştii din sănătate, afirmând că ar putea exista posibilitatea modificării unor reglementări.

'Eu aş vrea ca românii să-şi vadă de viaţă, dar în condiţii cât mai sigure, asta este cel mai important şi atunci, dacă putem să găsim măsuri care să îmbunătăţească măsurile pe care deja le-am luat, eu sunt de acord să modificăm, bineînţeles', a transmis Cîţu, aflat într-o vizită în judeţul Prahova. 

VEZI ȘI Asistenții care s-au distrat pe manele la un centru de vaccinare din Botoșani, dați afară / Clipuri virale pe Tik Tok

Florin Cîțu a cerut mai mult implicare din partea Primăriei Capitalei:

„Un alt front pe care trebuie să-l folosim și care văd că nu funcționează încă, dar care trebuie să funcționeze, este cel al spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei. Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei și vreau și o situație în orele următoare, să vedem cum e implicată Primăria Capitalei și spitalele pe care le are în subordine în acest val patru.

CITEȘTE ȘI Pentru că este nevaccinat, preşedintele brazilian Bolsonaro este nevoit să mănânce pe stradă la New York / Video Viral

Nu toate spitalele aparțin de Ministerul Sănătății și trebuie să înțelegem că nu e vorba de spitalul instituției x sau y, ci de spitalele unde tratăm pacienți. Nu vreau să mai avem aceste discuții, au mai fost în iarnă, nu vreau să ajungem la aceste discuții. Toată lumea trebuie să înțeleagă acest lucru“, a precizat, în conferința de presă, premierul Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel