Cîțu: La iarnă nu rămânem fără gaze

Florin Cîțu / Foto Facebook
Florin Cîțu / Foto Facebook

Premierul Florin Cîțu a spus că România nu riscă să rămână fără gaze la iarnă.  

Declarația a fost făcută miercuri, 22 septembrie, la sediul Guvernului.

„Nu rămânem fără gaze în această iarnă”, a spus Florin Cîțu, răspunzând unei întrebări în cadrul conferinței de presă.

Premierul a mai spus că varianta plafonării prețului la gaze încă este analizată.

„Așteptăm să vedem ce se întâmplă în Uniunea Europeană... Plafonarea sună bine, dar înseamnă costuri foarte mari pentru companii. România este o țara producătoare, eu vreau ca ei să investească bani, nu să le fac probleme”, a explicat Florin Cîțu.

Prim-ministrul a adăugat că statul va compensa până la 40% din facturile românilor la energie electrică și gaze.

Cîțu: Din 28 septembrie, doza 3 a vaccinului COVID

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 va începe, în România, cu data de 28 septembrie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice, a precizat CNCAV.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate. Mai multe informații despre doza trei în România, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel