Cîțu, întâlnire cu reprezentanții HoReCa. „Vaccinul poate fi o cale, dar nu este obligatorie”, spune Dragoș Petrescu

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Reprezentanții industriei ospitalității care s-au întâlnit cu premierul Florin Cîțu au transmis că doresc ca angajații din HoReCa să se vaccineze în număr mare pentru a oferi siguranță clienților, dar nu va fi o condiție obligatorie nici pentru angajați, nici pentru turiștii români care circulă în România.

„Comisia Europeană și-a asumat data de 14 mai, dată de finalizare a Certificatului verde, astfel încât vom putea beneficia de o bază unică de date în așa fel încât orice cetățean român vaccinat să poată fi ușor identificat, să dovedească faptul că este vaccinat.

În Europa, țări ca Olanda, Spania, Marea Britanie deja experimentează proiecte atât din domeniul cultural, cât și din domeniul ospitalității, în care să poți avea acces facil cu Certificat verde, dar și cu testare rapidă, pentru că nu toată lumea dorește să se vaccineze și este foarte important, asta am discutat și cu premierul Florin Cîțu astăzi. Nu este vorba de obligativitatea de a te vaccina, ci este evident o intenție a tuturor de a putea ieși din pandemia, iar vaccinul poate fi o cale, dar nu este obligatorie”, a transmis președintele HORA, Dragoș Petrescu.

Se ia în calcul testarea pe banii operatorilor

„Așadar, pe lângă vaccinare luăm în considerare testarea de către operator pe costurile operatorilor. Deci nu discutăm aici de un potențial cost pentru cetățenii României. Însă, toate aceste reguli care ar putea ajuta redeschiderea ospitalității la data de 1 iunie vor fi decise în comitetul interministerial”, a adăugat el.

„Certificatul verde” nu va fi condiție de călătorie în România pentru turiștii români

Explicând că a fost un subiect ridicat de el în fața premierului, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Cătălin Ile, a adăugat: „România își va asuma acest certificat digital (n.r., Certificatul verde) în ceea ce privește deplasările internaționale. Dar, pentru deplasările interne, se dorește să nu existe restricționare, deci vacanță pentru toți”.

„E un lucru bun că guvernul își dorește ca toți românii să poată merge în vacanță. Odată cu ziua de 14 mai, când Europa aprobă acest certificat digital, și România și-l va asuma pentru deplasările internaționale care să ne permită și nouă să primim străini care vin în România, dar nu va fi o limitare a călătoriilor interne”, a mai spus Ile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel