Cîțu, închis în SUA, după ce a fost prins băut la volan. Politicienii cu același ”schelet din dulap”. Totul a ieșit la iveală

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Premierul Florin Cîţu a fost prins băut la volan în SUA, iar conform dosarului său, alcoolemia înregistrată era de 1,61 la mie. El nu este singurul politician de rang înalt tras pe dreapta de Poliţie pentru că a consumat băuturi alcoolice. 

La jumătatea lunii iulie 2020, ministrul Agriculturii din Irlanda a fost demis din Guvern după ce fusese prins băut la volan în 2016, iar acţiunile sale ameninţau stabilitatea Guvernlui. Barry Cowen fusese numit în Guvernul de coaliţie din Irlanda pentru portofoliul de la Agricultură, dar a fost revocat după ce s-a aflat că în 2016 a fost prins la volan, iar alcoolul pur în aer expirat depăşea limita legală. 

La acea vreme, acesta a fost amendat cu 200 de dolari şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru trei luni, scrie The Independent.

Politician din Marea Britanie, prins consumând alcool în tren 

"O poză cu mine când consumam alcool în tren circulă pe internet. Îmi cer sincer scuze pentru asta", a declarat Diane Abbott, politician în Marea Britanie în 2019, membru al Partidului Laburiştilor, dar şi secretar de stat adjunct încă din 2016. Ea a primit mai multe critici la acea vreme. 

"Pentru cineva care speră să devină secretar de stat la interne, Diane Abbott ar trebui să ştie mai bine legea. Cum poate avea credibilitate, dacă e dispusă să încalce legea? Este tipic pentru un politician laburist, nu merg aceleaşi reguli pentru ei ca pentru ceilalţi", a declarat Susan Hall, membru al Comitetului de Infracţiuni din Londra, conform apnews.com.

Preşedintele ceh, bănuit că a venit la un eveniment băut 

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, este bănuit că în 2013 ar fi participat la un eveniment oficial deşi era băut. Acesta se clătina şi mergea împleticit, conform filmărilor de la acea vreme. Biroul de presă al preşedintelui transmitea atunci că acesta era bolnav şi că avea o viroză, scrie WashingtonPost.com

Şi în afara Europei sunt astfel de cazuri 

Ministrul Justiţiei din statul Vanuatu a fost prins şi el băut la volan. Esmon Saimon a fost reţinut în decembrie 2020 după ce a fost prins băut la volan, în urma unui filtru de circulaţie. Deşi presa internaţională nu specifică alcoolemia ministrului, este menţionat faptul că agenţii de poliţie din Vanuatu au dreptul să aresteze pe oricine fără mandat în astfel de situaţii. Ministrul a fost eliberat la câteva ore după incident, scrie dailypost.vu

Premierul din Noua Scoţie este chiar în aceeaşi situaţie ca premierul Florin Cîţu. Ian Rankin a confirmat în luna iulie că în anul 2005, când avea doar 20 de ani, a fost prins băut la volan. Doar că, spre deosebire de Florin Cîţu, acesta a avut o abordare diferită. 

"Eram foarte tânăr şi este regretabil că trebuie să retrăiesc această experienţă acum. Cred că trebuie să le spun celor din Noua Scoţia că nu e singurul astfel de caz şi că am mai avut un incident similar şi în 2003. Am fost mereu sincer despre asta", a declarat Ian Rankin, conform atlantic.cvtvnews.com

Rankin avea peste 0,8 la mie alcool în sânge, astfel că a primit o amendă de 1200 de dolari şi i-a fost suspendat permisul pentru un an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel