Cîțu, FERM despre acordul cu FMI: Cât timp PNL va fi la guvernare, nu va exista

Florin Cîțu, ferm împotriva unui acord cu FMI/ captură video
Florin Cîțu, ferm împotriva unui acord cu FMI/ captură video

Președintele PNL, Florin Cîțu, a vorbit despre posibilul acord cu FMI, în contextul unei crize. 

”Puterea de cumpărare a românilor este grav afectată în această perioadă, nu doar a celor din sectorul bugetar, și atunci, singurul mod în care putem, astăzi, să-i ajutăm pe toți românii este acela de a reduce contribuțiile cu 5%. Astfel, imediat, dar imediat, ar intra mai mulți bani în buzunarele românilor și în acest fel ar putea să folosească banii pentru plata facturilor, pentru a consuma în continuare, pentru a economisi, pentru ceea ce doresc. Pe noi ne interesează o măsură care să meargă pentru toți românii, nu doar pentru cei din sectorul bugetar.” a insistat Florin Cîțu asupra propunerii sale, care ar băga în buzunarul românului cu venit mediu aproximativ 300 de lei. 

”Atât timp cât PNL va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI”

Despre riscul de a apela la FMI, Florin Cîțu dă asigurări: ”Am văzut că sunt discuții… Nu pot să vă spun exact, ce pot să le spun oamenilor este că atât timp cât PNL va fi  la guvernare, nu va exista un acord cu FMI. Am demonstrat că putem să ne finanțăm în cele mai complicate condiții, nu vom accepta un acord cu FMI”. 

”Trebuie să învățăm din lecțiile crizei. Se întâmplă și pe celelalte piețe, lucrurile sunt similare, trebuie să învățăm din ele.” a mai spus președintele PNL. 

Președintele PNL, Florin Cîțu, afirma că propunerea cu privire la reducerea CAS și reducerea TVA a venit din partea lui, ca economist. ”Vom vedea ce discutăm în coaliție, eu am dat soluția ca economist. Cine ignoră lecțiile crizei din 2008 o să fie responsabil pentru o criză majoră în perioada următoare” spunea el. 

”Lecțiile pe care le-am aplicat în 2020 au dus la cea mai rapidă revenire a economiei în 2021. Așa propun și acum, măsuri prin care creștem veniturile tuturor românilor, va fi complicat spre imposibil pentru PNL să susțină o măsură care crește veniturile doar în sistemul bugetar. De aceea, trebuie să venim cu o soluție care să crească veniturile tuturor românilor (...). Pentru toți angajații din România, aceasta este o soluție, scăderea contribuțiilor.” a declarat Florin Cîțu.

Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel