Cîțu vrea creșterea SALARIILOR pentru toți angajații din România, NU doar pentru BUGETARI. ”Foarte SIMPLU: avem 14 miliarde de euro GRATIS de la UE”

Florin Cîțu, despre creșterea salariilor
Florin Cîțu, despre creșterea salariilor

Președintele PNL, Florin Cîțu, susține creșterea salariilor pentru toți cei care se află pe piața muncii în România. 

Președintele PNL, Florin Cîțu, afirmă că propunerea cu privire la reducerea CAS și reducerea TVA a venit din partea lui, ca economist. ”Vom vedea ce discutăm în coaliție, eu am dat soluția ca economist. Cine ignoră lecțiile crizei din 2008 o să fie responsabil pentru o criză majoră în perioada următoare” afirmă liderul liberal. 

Citește și: Cîțu, despre reducerea CAS și reducerea TVA. Încă 300 de lei în buzunarele românilor cu salariu mediu. Măsura, pregătită pentru iulie 2022

”Lecțiile pe care le-am aplicat în 2020 au dus la cea mai rapidă revenire a economiei în 2021. Așa propun și acum, măsuri prin care creștem veniturile tuturor românilor, va fi complicat spre imposibil pentru PNL să susțină o măsură care crește veniturile doar în sistemul bugetar. De aceea, trebuie să venim cu o soluție care să crească veniturile tuturor românilor (...). Pentru toți angajații din România, aceasta este o soluție, scăderea contribuțiilor.” a declarat Florin Cîțu.

”Scade imediat rata inflației”

Cu referire la a doua propunere, reducerea TVA, el a amintit de momentul din 2016, când spune că a fost demonstrată prin scăderea TVA-ului de la 24% la 20% și rata inflației a scăzut cu aproximativ 4 puncte procentuale. ”Dacă vrem să ajutăm rata inflației, venim cu această soluție foarte bună și scade imediat rata inflației” a afirmat liberalul. 

Cu privire la sursele de finanțate, Florin Cîțu declară că ”avem 14 miliarde de euro gratis de la UE, mai avem încă vreo 14 din împrumuturi cu 0,15%. (...) Deci resurse la buget sunt! Când am construit bugetul anul trecut aveam simulări pentru a reduce contribuțiile din acest an, până în 2024, pentru că știam deja că vin resursele, deci nu este o idee nouă, ceva ce n-a fost calculat, a fost luat în calcul și scopul este de a ajuta toți românii care astăzi lucrează în România, nu doar pe cei din sistemul bugetar”. 

Florin Cîțu, ignorat în coaliție? 

Referindu-se la el, întrebat dacă a discutat cu ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, aceste propuneri, Florin Cîțu a răspuns: ”Am spus că acestea au fost propuneri din partea unui economist care a trăit și criza din 2008 și care a rezolvat criza din 2020 foarte bine. Acum, dacă opiniile acestui economist sunt ignorate, trebuie să ne asumăm răspunderea. Bineînțeles că vom discuta și-n coaliție, vreau să văd ce propuneri vin de la Min. Finanțelor în primul rând”. 

”Noi, în PNL, ne gândim la toți românii” a continuat el, subliniind încă o dată că PNL nu va fi de acord cu creșterea veniturilor doar în sistemul bugetar. Cu privire la TVA zero la alimente, a precizat că trebuie gândit un mod prin care să fie ajutate toate sectoarele din România, arătându-se precaut cu privire la acest subiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel