Cîțu: Avionul României în Afganistan NU aduce doar români în țară

Pexels
Pexels

Premierul Florin Cîțu a declarat că România va lua la bordul aeronavelor trimise și cetățeni ai altor state, nu numai români. 

În contextul crizei umanitare apărute în urma cuceririi Afghanistanului de către talibani, mai multe țări din Uniunea Europeană au luat decizia de a primi refugiați afgani. 

„Avem o discuție în CSAT săptămâna viitoare pentru a lua astfel de decizii. Pot să vă spun că avionul nostru va lua și alți cetățeni din Afghanistan”, a spus premierul Florin Cîțu în conferința de presă după ședința Biroului Politic Național al PNL. 

Refugiați în Europa

În contextul problemelor din Afghanistan, Albania și Kosovo vor primi refugiați din zona de conflict. Analistul pe politică externă, Bogdan Chirieac, a vorbit despre ce presupune afluxul de migranți pentru Europa și România. 

”În urma catastrofei din Afganistan, rămâne o pătură subțire de oameni care nu sunt neapărat de acord cu valorile occidentale, dar resping obscurantismul și violența fără seamă a talibanilor. Acești oameni au două posibilități. Ori fug, ori vor fi măcelăriți. În Afganistan vor avea loc cele mai mari atrocități din istoria omenirii, comparabil cu ce a săvârșit statul islamic în Iraq și Siria. 

Acești refugiați, vorbim de sute de mii de persoane, trebuie integrați undeva, inclusiv în România vor veni. Deocamdată iată că vin în inima Europei, în Kosovo și în Albania, cu o singură mențiune: printre ei nu este exclus să se afle și talibani, talibani care vor avea și au ca ordin să săvârșească viitoarele atentate teroriste ce vor fi comandate dintr-un stat ce devine un stat terorist. Afganistanul, odată cu preluarea puterii de către talibani, devine un stat terorist.

Când vor avea loc aceste atentate, vom vedea cu toții. Problema nu este dacă vor avea loc, ci când vor avea loc. Probabil când va hotărî conducerea mujahedină de la palatul prezidențial din Kabul. 

Cred că nu doar Albania și Kosovo vor primi refugiați afgani, ci și România va primi refugiați afgani”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac

16 români care erau blocaţi în Afganistan au fost evacuaţi cu avioanele Statelor Unite ale Americii şi ale Marii Britanii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel