Cîțu, ANUNȚ. Ce se întâmplă cu TVA, CAS și CASS

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat care este stadiul rambursării TVA.

'Sper să anunțăm mâine, cred, că am ajuns cu rambursarea TVA la zi! Este ceva ce nu s-a mai întâmplat în istoria recentă.' a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în ședința de Guvern de miercuri.

Amintim faptul că plenul Senatului a adoptat miercuri, în calitate de primă cameră sesizată, o inițiativă legislativă care modifică OUG 29/2020 privind câteva măsuri economice și fiscal-bugetare:

În anul 2020, se prelungește până la data de 31 octombrie 2020 sau până la o dată ulterioară, stabilită printr-o hotărâre a Guvernului, termenul de plată a impozitului datorat de persoanele juridice pentru: clădiri, teren, mijlocul de transport.

2. Se prelungește până la data de 25 octombrie 2020 sau până la o dată ulterioară, stabilită prin hotărâre a Guvernului, plata pentru anul fiscal 2019 si trimestrul I al anului 2020, a urmatoarelor: impozitul pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, impozitul pe veniturile din salarii și asimilate salariilor realizate în perioada februarie - aprilie 2020.

Contribuția de asigurări sociale (CAS) și contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) aferentă veniturilor din salarii și asimilate salariilor realizate în perioada februarie - aprilie 2020, TVA pentru februarie-iunie, redevențele miniere aferente trimestrelor I și II. Proiectul de lege merge la Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel