Cîțu a fugit de presă. ”Cenzură mediatică!” i s-a strigat din sală

Premierul Florin Cîţu a fugit din sală, la declaraţiile de presă de după şedinţa de Guvern, fără a le da posibilitatea jurnaliştilor de a-i adresa întrebări. 

Premierul Florin Cîţu a făcut o serie de declaraţii la finalul şedinţei de Guvern de joi, 27 mai, însă la finalul explicaţiilor pe care le-a oferit cu privire la deciziile luate a pasat microfonul lui Raed Arafat, fugind din sală, fără a le da posibilitatea jurnaliştilor aflaţi acolo să-i adreseze întrebări. 

Reamintim că Florin Cîţu i-a jignit, la Palatul Parlamentului, pe jurnalişti, spunându-le: "nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile. În orice ţară civilizată, declaraţii se dau într-un spaţiu normal". 

O jurnalistă aflată în sala de la Palatul Victoria în care aveau loc declaraţiile de presă l-a întrebat pe premier de ce nu stă să răspundă întrebărilor presei acolo, "într-un cadru civilizat", aşa cum a cerut deunăzi. 

"Pentru întrebări, domnule premier, aţi spus că veţi răspunde astăzi, la Guvern, domnule premier, într-un cadru civilizat. Vă rugăm! OK... suntem la capitolul cenzură mediatică", i-a transmis jurnalista lui Florin Cîţu, în timp ce acesta ieşea din sală. 

Măsuri relaxare 1 iunie 2021. Cîțu, anunț despre botezuri, nunți, festivaluri, teatre, locuri de joacă

Guvernul a decis joi că, începând din 1 iunie, persoanele vaccinate nu vor mai fi obligate să poarte mască în spațiile închise unde nu lucrează mai mult de cinci angajați, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Am crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment, desfășurate în spații deschise de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. (...) S-a mărit la opt numărul persoanelor care pot circula în grupuri. S-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri, etc, cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate”, a spus Florin Cîțu. 

„A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50 la sută la 70 la sută din capacitatea spațiului”, a mai anunțat premierul.

„S-au redeschis locurile de joacă din spațiile închise cu participarea publicului până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului, sub condiția ca însoțitorii copilului să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală”, a mai zis Florin Cîțu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel