Cîțu: Săptămâna viitoare se deschid 171 noi centre de vaccinare

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat că săptămâna viitoare se deschid 171 de centre noi pentru vaccinare. Totodată, spune premierul, în acest moment la nivel național mai sunt libere 6 paturi în ATI.

După ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), premierul Florin Cîțu a declarat că acum sunt 1.531 de persoane internate în ATI și doar șase locuri mai sunt libere la nivel național.

„Trebuie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi. Pe de o parte avem o evoluție pozitivă în ceea ce privește numărul de persoane infectate și vedem că, după ce am ajuns la un platou, începem să scădem, dar în același timp, oarecum contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital și mai multe persoane în ATI. Am vrut să înțeleg ce se întâmplă și cum să ne pregătim pentru perioada următoare. Acest val poate va dura două - trei luni de zile și trebuie să ne concentrăm să avem resursele pentru perioada următoare, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a declarat premierul.

În ceea ce privește campania de vaccinare, Cîțu a spus că săptămâna viitoare se mai deschid 171 de centre noi pentru vaccinare.

„După 15 (aprilie - n.r.) vom avea capacitatea să vaccinăm 100.000 de persoane pe zi. Este foarte important ca toată lumea să înțeleagă că este singura soluție de a depăși pandemia. (...) Am făcut tot ce este posibil pentru a avea dozele de vaccin. Avem doze necesare să vaccinăm 5 milioane de persoane la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie și 10 milioane la sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august. Dozele vin în România, trebuie doar să ne vaccinăm. Îi încurajez pe toți românii să se înregistreze în platformă”, a afirmat Florin Cîțu, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel