Cîţu, după ce Guvernul Cioloş a fost respins: PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu partidele parlamentare, cu excepția AUR

Guvernul României
Guvernul României

Florin Cîţu a transmis un mesaj la scurt timp după ce Cabinetul Cioloş a fost respins în Parlament. 

"Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna. Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecții și de decese.

O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice. România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare.

PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern. Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză", a transmis, pe Facebook, Florin Cîţu, liderul PNL.

USR: Nu a fost respins doar Guvernul Cioloş, ci şi un set de măsuri de care România are nevoie urgentă

Prin votul iresponsabil dat împotriva Guvernului USR, parlamentarii au respins singura soluţie ca România să aibă astăzi un guvern funcţional şi au decis că e mai importantă prelungirea crizei politice decât rezolvarea crizei sanitare, susţine Uniunea Salvaţi România.

"România are nevoie de un guvern responsabil şi curajos, un guvern cu puteri depline care să ia măsuri urgente pentru limitarea pandemiei şi rezolvarea crizei facturilor la energie şi gaze. Nu a fost respins doar Guvernul Cioloş, ci şi un set de măsuri de care România are nevoie urgentă: introducerea certificatul verde, reducerea facturilor la gaze şi curent, pornirea investiţiilor din PNRR", arată USR, miercuri, într-o postare pe Facebook, după ce Cabinetul Cioloş nu a întrunit voturile necesare pentru învestitură.

USR anunţă că va merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis "cu aceeaşi deschidere în a găsi o variantă prin care România să aibă rapid un guvern cu puteri depline".

"Soluţia pentru România nu este un nou guvern USL. Soluţia este refacerea coaliţiei USR - PNL - UDMR", arată USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel