Cîţu, Bode şi Ciucă, şedinţă cu prefecţii. Mobilizare pentru siguranţa campaniei de vaccinare

Astăzi, 05.01.2021, ministrul Afacerilor Interne, Lucian BODE, a participat, alături de prim-ministrul Florin CÎŢU, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae CIUCĂ, ministrul Sănătăţii, Vlad VOICULESCU şi dr. Valeriu GHEORGHIŢĂ, coordonatorul Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, la o şedinţă de lucru cu prefecţii, în sistem videoconferinţă, privind măsurile dispuse în cadrul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19.

În cadrul întâlnirii, a fost prezentat stadiul realizării acţiunilor circumscrise campaniei de vaccinare la nivel naţional şi au fost dezbătute principalele repere ale perioadei următoare, pentru fiecare etapă de vaccinare în parte.

Totodată, a fost subliniată importanţa constituirii cât mai rapide a centrelor de vaccinare de la nivelul judeţelor şi instruirii corespunzătoare a personalului aferent, o importanţă deosebită fiind acordată implicării tuturor structurilor cu atribuţii în domeniu, astfel încât programul de vaccinare a populaţiei să se desfăşoare fără probleme şi conform graficelor stabilite.

"Adresez rugămintea de implicare a factorilor decizionali, atât de la nivel central, cât şi din teritoriu, pentru prevenirea oricărei situaţii de risc cu impact în planul bunei desfăşurări a campaniei de vaccinare", le-a transmis, prefecţilor, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, subliniind necesitatea menţinerii unui nivel optim al cooperării cu toate instituţiile implicate, în special cu direcţiile de sănătate publică, unităţile spitaliceşti şi cele ale Ministerului Apărării Naţionale în vederea cunoaşterii evoluţiilor înregistrate şi prevenirii şi gestionării oricăror situaţii de risc pe timpul activităţii de transport, distribuire, stocare şi vaccinare.

 

Ce mesaj a transmis Lucian BodeMinistrul de Interne a amintit, de asemenea, faptul că, la nivelul MAI, a fost stabilit cadrul necesar organizării misiunilor din competenţă contextualizat campaniei de vaccinare care vizează cele două componente majore, componenta de situaţii de urgenţă, respectiv componenta de ordine şi siguranţă publică.

Totodată, oficialul a anunţat că pentru susţinerea activităţilor subsumate campaniei de vaccinare, prin reţeaua medicală a Ministerului Afacerilor Interne, se vor înfiinţa 43 de centre de vaccinare, care vor fi utilizate în toate cele trei etape.

La finalul întâlnirii, ministrul Afacerilor Interne a ţinut să facă unele clarificări privind drepturile personalului instituţiei, precizând că "la nivelul MAI nu a fost susţinută, nu este în elaborare şi nu se intenţionează promovarea ori susţinerea vreunui demers legislativ prin care să fie modificate condiţiile privind accesarea drepturilor de pensie ale categoriilor profesionale de la nivelul instituţiei ori cuantumul acestor drepturi".

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy