Cisternă încărcată cu hidroxid de sodiu, răsturnată în județul Olt. Substanța este periculoasă - UPDATE

Foto: ISU Olt
Foto: ISU Olt

Traficul rutier este blocat pentru două ore pe Drumul Național 6 pentru repunerea pe roți a unei cisterne ce s-a răsturnat în această dimineață. Substanța transportată este una periculoasă pentru om, dar nu reprezintă un risc de explozie. 

UPDATE 22:30: Cisterna a fost ridicată și repusă pe carosabil, pe roți, urmând să fie tractată într-o zonă sigură. Nu au fost înregistrate evenimente pe timpul operațiunilor de ridicare și repunere pe roți, au anunțat reprezentanții ISU Olt. 

Traficul rutier pe DN6, între localităţile Dăneasa şi Radomireşti, a fost reluat miercuri seara, după aproape cinci ore.

- Știrea inițială - ora 17:00

În această dimineață, la ora 06.43, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizați prin apel de urgență 112 cu privire la răsturnarea unei cisterne încărcate cu hidroxid de sodiu. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt, care, din primele verificări. 

În urma evenimentului, conducătorul auto, cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal. Acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice la momentul producerii accidentului, au anunțat polițiștii. 

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cisterna va fi repusă pe roți

Pentru a putea fi repusă cisterna pe roți, traficul rutier este blocat, iar pompierii asigură zona. 

”Echipaje de pompieri din cadrul Gărzii Stoenești și Detașamentului Slatina, cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială pentru protecție CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ) și o autospecială pentru primă intervenție, acționează în zona localității Dăneasa, pentru asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență, pe timpul operațiunilor de repunere pe roți a unei autocisterne încărcate cu hidroxid de sodiu”, a anunțat ISU Olt în această după amiază. 

Substanța transportată de cisternă este periculoasă pentru piele și pentru inhalat, au precizat reprezentanții ISU Olt pentru DC News. Nu este risc de explozie. 

Traficul este blocat, poliția a recomandat rute alternative

Începând cu ora 17.00, traficul a fost blocat pentru o perioadă de aproximativ două ore pe Drumul Național 6 – European 70, la kilometrul 153 + 400 metri, între localitățile Dăneasa și Radomirești, unde se acționează pentru repunerea pe roți a cisternei, care, în această dimineață, s-a răsturnat în afara părții carosabile. 

”În această perioadă, recomandăm tuturor conducătorilor auto care tranzitează Drumul Național 6, următoarele rute alternative:

- pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, ruta-   Caracal - VO6G - Corabia - Turnu Măgurele - Roșiori de Vede;

- pentru restul categoriilor de autovehicule, ruta Drumul Național 6 - Drumul Județean 546 (Sprâncenata) – Drumul Comunal 116 (Radomirești) – Drumul Județean 653 (Radomirești) – Drumul Național 6”, se arată într-un anunț al polițiștilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel