Cisternă cu GPL, scurgeri de gaze. Circulația rutieră și feroviară, ÎNCHISĂ

O citernă cu GPL care prezenta scurgeri de gaze la o supapă a fost oprită și dirijată spre o pășune din vecinătatea șoselei. 

UPDATE: Acţiunea de eliberare controlată în atmosferă a gazului lichefiat din cisterna care avea scurgeri s-a încheiat, traficul rutier şi feroviar a fost reluat, iar cei aproximativ 500 de locuitori din satul gălăţean Traian evacuaţi preventiv se pot întoarce în siguranţă acasă, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă. Compania care deține cisterna a fost amendată cu 5000 de lei.  

UPDATE: Peste 500 de persoane din 200 de locuinţe din satul Traian au fost evacuate preventiv de autorităţile locale împreună cu jandarmii, fiind conduse mai departe de păşunea unde se află cisterna cu GPL care prezintă scurgeri de gaze, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă.

UPDATE: Localnicii au fost informați. Peste o sută de locuitori au fost transportați în spații sigure. Primarul din Braniștea, Marian Adamache, a afirmat, la Antena 3, că așteaptă să vadă ce măsuri se vor lua. Cisterna este la 800 de metri de prima casă. Șansele de explozie au fost diminuate. 

Circulaţia pe DN 25 a fost închisă în zona satului Traian, judeţul Galaţi. Circulația se face pe o variantă ocolitoare la indicaţia poliţiştilor rutieri. Şi traficul feroviar în zonă a fost închis.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale pentru activarea unor măsuri preventive.

”Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 şi dirijată pe o păşune, la o distanţă de un kilometru de şosea şi de zona locuită, accesul fiind restricţionat în zonă din motive de siguranţă”, a declarat primarului comunei Braniştea, Marin Adamache.

[citeste si]

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi a precizat că, potrivit procedurilor, în astfel de cazuri se instituie o zonă de siguranţă în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de transvazare, adică trecerea combustibilului în altă cisternă, sau de purjare, eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiţii de siguranţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel