Circulația trenurilor. CFR, precizări de ultimă oră

tren zapada
tren zapada

Circulaţia feroviară pe magistrala Bucureşti - Constanţa se face cu plug antemergător, din cauza ninsorii viscolite şi a formării sulurilor de zăpadă, informează, vineri, CFR SA. 

În acest sens, trenul IR 12891 (Bucureşti - Constanţa) va circula cu plug antemergător din Lehliu spre Constanţa. 

Potrivit sursei citate, trenul IR 12890 care a plecat la ora 15:00 din Constanţa a lovit un sul de gheaţă la ieşirea din Palas, plugul locomotivei fiind avariat. Trenul a fost remorcat cu locomotivă de ajutor şi regarat înapoi în Gara Constanţa în jurul orei 16:40. 

"Cei aproximativ 400 de pasageri au primit ceai în Constanţa. Trenul IR 12890 (Constanţa - Bucureşti Nord) a fost reînscris în circulaţie la ora 17:30 cu plug antemergător din staţia Palas", precizează CFR SA. 

Începând cu ora 15:00, s-a asigurat legătura feroviară între Bucureşti şi Constanţa cu trenurile: IR 12890 Constanţa (plecare ora 15:00) - Bucureşti Nord şi IR 12891 Bucureşti Nord (plecare ora 15:25) - Constanţa, după ce, vineri dimineaţa, circulaţia trenurilor a fost oprită între cele două localităţi, din cauza ninsorilor şi a viscolului. 

Circulație în condiții de iarnă

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar vineri la ora 16:30 erau anulate 79 de trenuri de călători din totalul de 1.774 de trenuri/zi. Pe regionalele de căi ferate Bucureşti, Craiova, Iaşi şi Constanţa ninge viscolit, iar vizibilitatea este sub 20-500 de metri. Stratul de zăpadă măsoară între 10 şi 50 de centimetri, sulurile de zăpadă formate sunt de 40 de centimetri, iar temperatura în şină a ajuns la minus 3 - minus 11 grade. 

Un număr de 795 de angajaţi ai CFR SA execută acţiuni de deszăpezire, iar 18 pluguri intervin la Videle, Lehliu - Săruleşti Fir 2, Urziceni, Piatra Olt, Roşiori Nord, Depourile Adjud, Buzău, Galaţi, Constanţa - Mangalia, Tulcea Oraş, Feteşti - Ciulniţa Fir II, Feteşti - Ţăndărei Fir I, Medgidia - Baia Dobrogei, Slobozia Veche - Andrăşeşti, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel