Circa 65.000 de persoane pot ieși la pensie anticipat. Vezi în ce condiții

mineri
mineri

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a aprobat un proiect de lege în urma căruia circa 65.000 de persoane ar putea să beneficieze de pensionare anticipată. Proiectul favorizează acele persoane care au lucrat anumiți ani la grupa I de muncă.

Circa 65.000 de persoane pot ieși mai devreme la pensie în perioada următoare, în urma unui proiect de lege adoptat, miercuri,  de Comisia de muncă din Camera Deputaților. Acest proiect de lege reintroduce grupa I de muncă pentru condiții grele de muncă, grupă eliminate de Guvernul Boc în urmă cu trei ani de zile.

Grupa I de muncă va fi reintrodusă, astfel că persoanele care au lucrat în condiții grele vor primi acele șase luni de spor de vechime la un an de muncă lucrate în grupa I.   Proiectul de lege este pus în dezbaterea plenului Camerei Deputaților chiar de joi, Cameră care este decizională pe acest proiect. Dacă va fi votat, proiectul va fi trimis către promulgare, președintele Traian Băsescu putând să-l adopte sau să-l retrimită din nou în dezbaterea Parlamentului.

Dacă Traian Băsescu va decide să promulge această lege, atunci persoanele care îndeplinesc condițiile anticipat de pensionare pot beneficia de condițiile legii chiar de la începutul anului viitor.

De menționat că această lege nu are caracter retroactiv, de această lege putând beneficia numai acele persoane care îndeplinesc condițiile  la intrarea în vigoare a legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel