Circa 5.700 de seifuri bancare găsite în zona devastată de cutremur în Japonia

cutremur japonia
cutremur japonia

În jur de 5.700 de seifuri bancare cu bani şi documente de valoare au fost găsite de poliţie şi civili în zona devastată de Astfel, 2,37 miliarde de yeni /aproximativ 32 milioane de dolari/ au putut fi recuperate din aceste seifuri, iar 96% din această sumă a putut fi returnată deponenţilor, apartenenţa restului de fonduri urmând să fie precizată.

Cele mai multe case de bani au fost recuperate în prefecturile cele mai afectate de tsunami Miyagi şi Iwate.

'Descoperirea' cea mai importantă a fost făcută în oraşul de coastă Ishinomaki, aproape complet distrus de catastrofa de la 11 martie. Într-un seif luat de ape, poliţia a găsit 99 milioane de yeni (circa 1,3 milioane de dolari), ce au fost deja returnate unei companii private căreia îi aparţineau.

Au fost găsite atât de multe case de bani încât în multe secţii de poliţie din regiune nu există practic spaţii libere, multe dintre seifuri fiind depozitate în garaje şi clădiri auxiliare, astfel încât autorităţile nipone au permis poliţiei, prin respectarea unor proceduri stricte, deschiderea seifurilor găsite pentru depistarea cât mai rapidă a proprietarilor şi urgentarea returnării bunurilor salvate.

În plus, poliţia, dar şi persoane particulare au descoperit în zona de dezastru un număr mare de portofele, poşete şi genţi din care au putut fi recuperate în jur de 1,3 miliarde de yeni (peste 17,5 milioane de dolari). Mai mult din 90 la sută din proprietarii acestora au fost identificaţi, astfel încât ei şi-au putut recupera fondurile.

În acelaşi timp, presa japoneză semnalează şi cazuri de jaf al bunurilor rămase fără stăpân: circa 56 de ATM-uri din incinta unor clădiri prăbuşite au fost sparte, din care hoţii au sustras 684 milioane de yeni (aproximativ 9 milioane de dolari). Poliţia a raportat şi 170 de cazuri de jaf din case particulare.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel