Circa 200.000 de români au o avere de peste 300.000 de dolari

În România sunt aproape 190.000 de oameni – adică 1% din populaţie – care au o avere de peste 300.000 de dolari, arată analiza Knight Frank Wealth Sizing Model.

Compania a realizat un clasament privind averea minimă necesară în fiecare ţară pentru a intra în top 1% cei mai bogaţi oameni. Diferenţele sunt majore şi se vede foarte bine că pragul de intrare în fiecare stat e influenţat de gradul de dezvoltare al ţării respective. Mai exact, la vârful cla­samentului sunt unele dintre cele mai bogate şi dez­voltate din punct de vedere economic ţări din lume. Spre exemplu, în micuţul stat Monaco, cei mai bogaţi 1% dintre cetăţeni au o avere de minimum 7,9 milioane de dolari, potrivit ZF  preluată de Mediafax.

Este adevărat însă că această valoare este atât de mare şi pentru că vorbim de o populaţie de doar 40.000 de oameni. Asta înseamnă că doar 400 de persoane se pot lăuda cu o asemenea avere.

Pe poziţiile următoare în clasament se găsesc Elveţia şi SUA, iar imediat după podium sunt tot ţări dezvoltate şi cu economii puternice.

România se află jos în clasament, mult departe de marile puteri din Europa, încă o dovadă că mai e loc de creştere pentru economie şi pentru puterea de cumpărare a populaţiei.

Pe de altă parte, există multe ţări mult mai sărace ca România, iar acest lucru este din nou vizibil când vine vorba de ce avere minimă au cei mai bogaţi 1% din fiecare ţară. Ţările din Asia de Sud-Est precum Indonezia sau Filipine, alături de India au un prag de 60.000 de dolari, iar la coada clasamentului se găseşte Kenya cu doar 20.000 de dolari, arată analiza.

Aceste cifre sunt astfel influenţate de mai mulţi factori – de la nivelul de dezvoltare al unei economii la cât de mare este populaţia unei ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel