Circ în Parlament în timpul discursului lui Zelenski. ”Lasă, mă, George, că degeaba ai tricolorul în piept dacă tot pentru Moscova lucrezi” - VIDEO

foto captură video/ Bogdan Rodeanu - USR
foto captură video/ Bogdan Rodeanu - USR

Iată ce s-a întâmplat în Parlamentul României în timpul discursului președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Mesajul adresat României de către Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, dincolo de problemele tehnice ridicole, a fost presărat și cu momente de culise jenante. În Parlament, aleși precum Diana Șoșoacă ori George Simion au făcut ceea ce-i caracterizează, circ. 

În timp ce rulau imaginile masacrului de la Bucha, aleși ai AUR se amuzau

”Imaginile cutremurătoare ale masacrului civililor de la Bucea au fost proiectate azi în Parlamentul României de către președintele Zelenski. În timp ce imaginile se succedau, Simion și parlamentarii AUR se hăhăiau (momentele sunt suprinse și pe live-ul acestuia):

- “Vrea să ne emoționeze”, rânjește unul.

- “Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’”, îi răspunde hâtru un altul în timp ce cadavrele civililor executați se succed. 

O colegă din USR le atrage atenția că sunt imaginile unei tragedii reale.

- “Sunt cât se poate de reale”, îi răspunde ironic Georgică, “da' nu ne uităm la filme acuma!”.

Am tăcut și l-am ascultat pe președintele Zelenski.” a scris Cătălin Drulă pe Facebook. 

Într-un moment din Parlament, George Simion îi reproșează lui Bogdan Rodeanu de la USR să are culorile Ucrainei în piept. Gestul este, evident, unul simbolic și diplomatic, în ziua în care Volodimir Zelenski a vorbit în Parlamentul României. Replica lui Rodeanu este intens distribuită pe rețelele sociale de către reprezentanții USR, care se mândresc cu mesajul transmis live de reprezentantul lor.

”Lasă, mă, George, că degeaba ai tu tricolorul acolo (în piept n.r.) dacă tu tot pentru Moscova lucrezi. Tot alte interese reprezinți, nu te mai da mare” i-a spus Rodeanu lui Simion.

”Da? Interesant” a răspuns liderul AUR ce părea că a rămas fără replică.

”Știi ce s-a vorbit despre Moldova?” l-a întrebat parlamentarul USR. ”Nu” a răspuns Simion. ”Știi cum s-a pus problema?” a insistat Rodeanu.

”Cum s-a pus problema... că Moldova e următoarea” a răspuns Simion.

”Moldova este următoarea? (Da - răspunde Simion, n.r.) Ați vrea voi să credeți că Moldova este următoarea. Dar cât o să fim noi aici, nu va fi următoarea. Atâta vreme cât vom fi alături de Ucraina, de Occident și vom lucra împotriva Federației Ruse, Moldova va fi și ea la rândul ei protejată, ca și țările NATO”, i-a spus parlamentarul USR liderului AUR. 

Parlamentarii AUR au pus pe bănci steagul României. În timp ce președintele ucrainean le vorbea senatorilor și deputaților, George Simion, fără a asculta discursul, comunica pe Facebook cu persoanele care îi urmăreau live-ul.

Diana Șoșoacă, senatoare aparent din afara AUR, a ieșit din sala de plen a Parlamentului în timpul discursului ținut de Volodimir Zelenski pentru România. Ea acuză că este o înregistrare, nu un discurs în direct. Tocmai erorile tehnice sunt dovada că a fost un discurs în direct. 

”S-au încălcat toate normele de drept internațional, pentru că nu vine nimeni ca să stai să te uiți la o înregistrare. Înregistrarea aceea este actul de trădare al acestor aleși față de poporul român și este lipsa de bun simț a Ucrainei cu granițele nedeclarate la ONU. Cum poate Marcel Ciolacu să spună... Slava... vecinilor? Nu pot să asist la așa ceva”, a spus Diana Șoșoacă, continuând delirul din Parlamentul României, conform Mediafax. 

*Articolul prezintă și o opinie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel