Ciprul va retrage cetăţenia a 26 de beneficiari ai programului 'investiţii în schimbul paşapoartelor'

Ciprul a anunţat miercuri că va retrage cetăţenia a 26 de indivizi care au primit cetăţenia în cadrul programului 'investiţii în schimbul paşapoartelor', transmite Reuters.

Cabinetul a decis să iniţieze procedura de revocare a cetăţeniei cipriote pentru 26 de persoane, a declarat ministrul de interne cipriot Constantinos Petrides. Consiliul de miniştri a afirmat astăzi dorinţa guvernului de aderare strictă la termenii şi condiţiile programului de investiţii al Ciprului, a adăugat el.

Petrides nu a dezvăluit naţionalitatea sau identitatea indivizilor vizaţi de măsura retragerii cetăţeniei, dar o anchetă jurnalistică desfăşurată de Reuters a indicat luna trecută că rude şi colaboratori bogaţi ai premierului cambodgian Hun Sen primiseră paşapoarte cipriote în baza programului respectiv.

În urma acestor dezvăluiri, autorităţile cipriote au lansat o anchetă. Ciprul a iniţiat în 2013 un program prin care persoanele care investesc un minimum de 2 milioane de euro în insulă pot obţine paşaportul ţării şi dreptul de a călători fără vize în Uniunea Europeană. Autorităţile cipriote afirmă că programul a fost revizuit de mai multe ori şi că acum criteriile sunt mai stricte, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel