Ciprul va retrage cetăţenia a 26 de beneficiari ai programului 'investiţii în schimbul paşapoartelor'

[] []

06 noi 2019 / 15:30
Salveaza PDF Comentarii

Ciprul a anunţat miercuri că va retrage cetăţenia a 26 de indivizi care au primit cetăţenia în cadrul programului 'investiţii în schimbul paşapoartelor', transmite Reuters.

''Cabinetul a decis să iniţieze procedura de revocare a cetăţeniei cipriote pentru 26 de persoane'', a declarat ministrul de interne cipriot Constantinos Petrides. ''Consiliul de miniştri a afirmat astăzi dorinţa guvernului de aderare strictă la termenii şi condiţiile programului de investiţii al Ciprului'', a adăugat el.

Petrides nu a dezvăluit naţionalitatea sau identitatea indivizilor vizaţi de măsura retragerii cetăţeniei, dar o anchetă jurnalistică desfăşurată de Reuters a indicat luna trecută că rude şi colaboratori bogaţi ai premierului cambodgian Hun Sen primiseră paşapoarte cipriote în baza programului respectiv.

În urma acestor dezvăluiri, autorităţile cipriote au lansat o anchetă. Ciprul a iniţiat în 2013 un program prin care persoanele care investesc un minimum de 2 milioane de euro în insulă pot obţine paşaportul ţării şi dreptul de a călători fără vize în Uniunea Europeană. Autorităţile cipriote afirmă că programul a fost revizuit de mai multe ori şi că acum criteriile sunt mai stricte, informează Agerpres. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24