Cipru înăsprește restricțiile. Se intră cu 'SafePass' în spațiile publice și private

Cipru înăsprește restricțiile. Se intră cu 'SafePass' în spațiile publice și private
Cipru înăsprește restricțiile. Se intră cu 'SafePass' în spațiile publice și private

Ministerul Sănătății din Cipru a introdus restricții mai drastice privind accesul la locurile publice.

De luni, persoanele cu vârsta de peste 11 ani vor fi obligate să prezinte un SafePass înainte de a intra în birouri publice, magazine și spitale în care sunt prezente 10 sau mai mulți oameni, inclusiv angajați, scrie https Ekathimerini.com.

SafePass-ul demonstrează că purtătorul a primit ambele doze de vaccin sau a fost infectat cu coronavirus în ultimele șase luni și s-a vindecat sau deține un test Covid-19 negativ.  

Conform normelor în vigoare, persoanele cu vârsta de peste 16 ani și care dețin un SafePass pot intra în spații publice și în locuri private unde sunt prezente peste 20 de persoane. Noile reglementări vor rămâne în vigoare până la sfârșitul lunii august. 

Erdogan nu cedează Cipru: O soluție cu două state sau nimic. Ciprioții greci nu sunt sinceri

Recep Tayyip Erdogan a vizitat în luna iulie Ciprul de nord și și-a exprimat dorința de continuitate a celor două state în insula din Marea Mediterană.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a reafirmat pe 20 iulie, în timpul unei vizite în Ciprul de Nord, ataşamentul pentru soluţia cu două state şi a acuzat guvernul cipriot-grec de "necinste" în soluţionarea divizării insulei mediteraneene.

De la invazia de către armata turcă în 1974, insula este divizată între Republica Cipru (stat suveran membru al Uniunii Europene), care îşi exercită autoritatea în sud, şi Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN), autoproclamată în 1983 şi recunoscută doar de Ankara, în nord, aminteşte France Presse.

"Un nou proces de negociere se poate relua doar între două state", a declarat el în timpul unui discurs în Nicosia de Nord. "Pentru aceasta, trebuie confirmate suveranitatea şi un statut egal" cu cel al Republicii Cipru, a insistat el.

"Nu se pot realiza progrese în negocieri fără a accepta că există două popoare şi două state (...). Nu putem pierde cincizeci de ani pe modele a căror invaliditate a fost dovedită", a adăugat el.

Comunitatea internațională nu recunoaște Ciprul de Nord



După eşecul mai multor serii de negocieri, în special cele din 2017, desfăşurate sub auspiciile ONU la Crans-Montana (Elveţia), Erdogan apără aşa-numita soluţie cu două state, ce implică recunoaşterea de către comunitatea internaţională a Ciprului de Nord.

În vizită în insulă pentru a marca 47 de ani de la invadarea Ciprului de către Turcia, ca reacţie la o lovitură de stat vizând alipirea insulei la Grecia, Erdogan i-a acuzat pe ciprioţii greci de "blocarea drumului către orice soluţie".

"Ciprioţii greci insistă să adopte o postură maximalistă, nesinceră şi incompletă, care este deconectată de realitate (...). Nu sunt sinceri", a acuzat el în faţa unei mulţimi care îl aclama şi flutura steagurile Turciei.

UE nu acceptă soluția cu două state



De asemenea, el a insistat asupra "minciunilor" Uniunii Europene, care a avertizat că "nu va accepta niciodată o soluţie cu două state".

Marţi, la 5.30 (2.30 GMT), Nicosia, capitala Republicii Cipru, în sud, s-a trezit în sunetele sirenelor care au marcat începutul invaziei turce la 20 iulie 1974.

În nord, avioane turceşti au desenat pe cer semiluna şi steaua drapelului turc şi a celui cipriot turc, în timp ce Erdogan urmărea defilarea forţelor turce staţionate în această parte a insulei, precizează Agerpres.

Lucrările la Canalul Istanbul, care va lega Marea Neagră de Marmara, deschise de Erdogan: "Deschidem o nouă pagină în istoria Turciei"

La finalul lunii iunie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a deschis şantierul pentru primul pod al proiectului „Canalul Istanbul”, un canal gigantic paralel cu strâmtoarea Bosfor din Istanbul, iniţiativă condamnată de opoziţie şi apărătorii mediului, notează Le Figaro.

„Astăzi deschidem o nouă pagină în istoria dezvoltării Turciei”, a anunţat şeful statului turc în timpul ceremoniei de aşezare a primei pietre a unui pod care face parte din proiect.

Această cale navigabilă lungă de 45 km ar trebui să fie o strâmtoare artificială la vest de Istanbul, între Marea Neagră şi Marea Marmara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel