Ciprian Sfichi, poliţistul tăiat cu sabia, dus la clinica de recuperare neuro-motorie din Reghin

Poliţistul rănit în misiune la Rădăuţi a fost internat la clinica de recuperare neuro-motorie din Reghin.

Bucureşti, 22 ian /Agerpres/ - Poliţistul aflat în misiune şi rănit cu sabia de un interlop la Rădăuţi a fost internat la clinica de recuperare neuro-motorie din Reghin, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

În cursul dimineţii de astăzi, colegul nostru poliţistul Ciprian Sfichi a ajuns cu bine la clinica de recuperare neuro-motorie din Reghin. Evoluţia sa din punct de vedere medical a fost una peste aşteptări şi a permis transportul său la această clinică specializată, unde are toate condiţiile pentru refacerea sa. Medicul de la Centrul Medical Judeţean Mureş din cadrul Direcţiei Medicale a MAI va fi permanent în legătură cu specialiştii din clinica respectivă pentru a oferi sprijin, mai scrie pe pagina MAI.

Totodată, tatăl poliţistului va fi cazat în aceeaşi localitate, pentru a fi aproape de fiul său şi pentru a-i oferi suportul moral de care are nevoie, precizează sursa citată.

Poliţistul Dan Ciprian Sfichi de la Serviciul de Acţiuni Speciale Suceava a fost grav rănit pe 5 decembrie, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziţii care se desfăşura în casa unui interlop din Rădăuţi. Poliţistul a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde există un Centru de excelenţă. El a fost operat de o echipă formată din zece medici de urgenţă, neurochirurgi şi ortopezi - traumatologi.

Recuperare miraculoasă

Din cauza gravităţii leziunii suferite la cap, medicii au fost foarte rezervaţi în ceea ce priveşte şansele acestuia de supravieţuire, ei vorbind de un adevărat miracol.

Pe 19 ianuarie, medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi anunţau că evoluţia stării de sănătate a poliţistului este bună şi că acesta urmează să fie transferat la o clinică din Târgu Mureş, la cererea familiei. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Mircea Grămadă, preciza că poliţistul a fost supus unei noi examinări la computerul tomograf, analizele imagistice indicând o evoluţie favorabilă la nivelul leziunilor grave pe care acesta le prezenta la internarea în spital, la nivelul capului.

Conform acestuia, neurochirurgii preconizează că poliţistul va trebui să revină la spital după o perioadă de şase luni sau un an, pentru efectuarea unei operaţii de reconstrucţie a calotei craniene.

[citeste so]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel