Cioloş premierul, împotriva unui proiect susţinut, acum, de USR

Mihai Ciobanu / 25 Martie 2019 / 09:37 Salveaza PDF Comentarii
Barna - Ciolos
Barna - Ciolos

Jurnalistul Marius Mitea publică, pe pagina sa de Facebook, un document care arată cum, pe vremea când era premier tehnocrat, Dacian Cioloş respingea o iniţiativă legislativă similară cu cea promovată, acum, de USR. 

Partidele comuniste, folosirea simbolurilor şi manifestările în favoarea acestei doctrine ar putea fi interzise în România, dacă o iniţiativă USR va trece de votul Parlamentului. Partidele și organizațiile comuniste ar putea fi scoase în afara legii, iar afișarea simbolurilor comuniste va aduce pedepse cu închisoarea în cazul în care un proiect de lege abia depus la Senat va fi adoptat. Pedepsele foarte dure sunt preluate din legile în vigoare care sancționează propaganda fascistă și organizațiile de extremă dreapta. Detalii despre această iniţiativă pot fi citite aici

Dar se pare că opiniile politice şi nu numai se schimbă atunci când eşti în opoziţie faţă de momentul în care ai frâiele puterii. Dovadă este un document publicat pe Facebook. Ei bine, în perioada în care Dacian Cioloş era premier tehnocrat, acesta a respins un proiect similar, iniţiat la acea vreme de către senatorul PSD Sorin Ilieşiu. Informaţia a fost făcută publică de către jurnalistul Marius Mitea, pe pagina sa de Facebook. În documentul semnat de premierul de atunci, Dacian Cioloş, se arată că Guvernul nu susţine iniţiativa lui Sorin Ilieşiu, intitulată "Lege pentru interzicerea organizaţiilor politice cu caracter comunist".  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28