Cioloș, declarație bizară despre COVID - 19 în România. Vâlcu: Nu văd rostul declaraţiei!

Val Vâlcu a criticat dur afirmaţiile făcute de către Dacian Cioloş, cel care, într-un mesaj pe Facebook, a spus că "numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate prin teste, e mult mai mic decât cel real". 

"Nu ştiu dacă este scoasă din context, dar dacă este doar această declaraţie, este una politicianistă, ca să nu spun iresponsabilă. Capacitatea laboratoarelor din România este limitată de personal, de oamenii care lucrează de zece ori mai mult decât lucrează de obicei, iar resursa umană riscăm să o epuizăm făcând lucruri fără noimă.

Uitaţi-vă la Elveţia, la Franţa domnului Cioloş, acolo unde nu se caută la fiecare tuse să facem acest test scump, laborios, care durează circa şapte ore. Nu văd rostul declaraţiei domnului Cioloş, decât că poate îi e teamă de alegeri cu partiduleţul domniei sale şi creează panică", a comentat Val Vâlcu.

Ce a declarat Cioloş

"Numărul de cazuri confirmate prin teste e mult mai mic decât cel real. Noi nu descoperim decât cazurile în care virusul s-a manifestat deja și arată simptome. Numărul de infectări poate fi mult mai mare decât ceea ce știm. Foarte multe persoane pot purta virusul fără să-l manifeste. Acele persoane poate nu se vor îmbolnăvi niciodată, pentru că au un sistem imunitar solid, dar pe perioada în care virusul e activ la ele fără să-i îmbolnăvească, acele persoane pot să-l răspândească în jur fără să știe.

Cu cât intrăm mai puțin în contact cu alții în aceste săptămâni, cu atât reducem riscul de infecții. Cu cât riscul de infecții e mai mic, cu atât vor fi mai puțini îmbolnăviți. Cu cât mai puțini îmbolnăviți, cu atât mai bine se vor putea ocupa autoritățile medicale de cei cu adevărat grav bolnavi și cu risc mărit de mortalitate dacă nu sunt tratați la timp și cum trebuie. Cu cât reducem riscul de infecții acum, cu atât mai multe vieți pot fi salvate în general. Câștigăm în acest fel timp pentru ca cercetătorii să identifice un vaccin. Și toate astea înseamnă vieți salvate prin faptul că ne comportăm responsabil.

Da, de data asta, viețile celor din jur depind în mare parte și în primul rând de responsabilitatea noastră, nu a politicienilor", a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Mesajul integral, aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel