EXCLUSIV  Cioloș, candidatură la prezidențiale. Gușă: Se va topi! Acolo este o relaţie foarte veche. Ar trebui să vorbească, dacă nu îi este ruşine

Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș
Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș

Cozmin Gușă a făcut o scurtă analiză în ceea ce îl privește pe Dacian Cioloș din perspectiva unei candidaturi la alegerile prezidențiale din 2024. 

"Ce faci cu Dacian Cioloș? Eu îl văd candidat la preşedinţie în 2024", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

"Gândeşte-te că Macron se topeşte, el nu va mai fi candidat. Se schimbă garda acolo, iar reţeaua care îl are în capăt pe Macron, care l-a sprijinit pe Dacian Cioloș va slăbi şi ea la vârful puterii franţuzeşti. Asta nu înseamnă că i se va întâmpla ceva în Grupul Renew", a spus Cozmin Gușă.

"Dacian Cioloș va rămâne preşedintele Grupului Renew. Dacian Cioloș nu a fost sprijinit doar de Macron, ci şi de Sarkozy", a spus Bogdan Chirieac.

"Nu va mai avea acelaşi sprijin"

"A fost sprijinit de ministrul de Externe, în principal. Acolo este o relaţie foarte veche. Dacian Cioloș ar trebui să vorbească de ea, dacă nu îi este ruşine. Pe acea linie a ministrului de externe, el a fost sprijnit şi acela a garantat în faţa lui Macron şi a puterii din jurul lui Macron emergența în Europa a lui Dacian Cioloș. Dar treburile în Franţa se vor modifica radical.

Weekendul trecut, nu vreau să spun cine e persoană că e importantă în planul mass media europene, m-a sunat să îmi spună, "Luni, domnule, mediatizarea a fost că au fost câteva sute de mii, dar au fost între 2,5 şi 3,5 milioane de francezi în stradă împotriva lui Macron". Macron, topit, după cum am stabilit, va genera o schimbare la vârful puterii din Franţa şi atunci nu va mai avea acelaşi sprijin", a spus Cozmin Gușă.

"Cioloș are probleme serioase cu memoria politică"

Într-o postare pe Facebook, Ioana Constantin (PMP) a comentat recentele declarații ale lui Dacian Cioloș, președintele Renew Europe, care s-a arătat îngrijorat de lipsa reformelor în Coaliția de guvernare.

"Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Zice: “nu simt apetit pentru reforme în Coaliție”. Lăsați, domnule Cioloș, că aveau Dâncu și PSD un apetit pentru reforme extraordinar în 2016, când ați guvernat împreună. Zilele trecute dl Cioloș certa UDMR că nu vor două tururi de scrutin, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, din programul de guvernare revenirea la două tururi de scrutin.

Eu zic că a devenit deja convenabil ping - pong-ul acesta între partidele din coaliție. Mereu e alt partid de vină și uite de asta: n-au eliminat pensiile speciale,  n-am depolitizat nimic, n-am revenit la 2 tururi de scrutin. Și dacă tot vorbim de reforme... Când pleacă din funcție directorașul acela numit politic chiar de USRPLUS la CFR? Că domnul Barna e ocupat cu ideea de "transbordare a autocarelor cu elicopterul", a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Vezi și: UDMR și legătura cu Budapesta. Gușă: Am informații din interior foarte clare. Blochează orice inițiativă sorosistă

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel