EXCLUSIV  UDMR și legătura cu Budapesta. Gușă: Am informații din interior foarte clare. Blochează orice inițiativă sorosistă

Sursa foto: Facebook Kelemen Hunor
Sursa foto: Facebook Kelemen Hunor

Cozmin Gușă, consultant politic, a vorbit despre UDMR și legătura partidului cu Budapesta, în contextul desființării SIIJ.

"UDMR îşi coordonează politica într-un fel cu politica FIDESZ-ului pentru că au devenit partide surori. Procedura este foarte inteligentă pentru că mulţi s-au grăbit să acuze UDMR că se subordonează politicii Budapestei. Nu este adevărat. Au un partid soră - frate, care este FIDESZ şi, pe schimburile politice între partide - cum făceam eu când eram la PSD, în 2003, cu Partidul Laburist din Marea Britanie, reuşisem să dezvolt o relaţie în care eu aveam în sediul din Kiseleff consultanţi trimiși din Londra - la fel şi UDMR are această posibilitate.

Ei se inspiră de la politicile maghiare, blocând orice iniţiativă de tip sorosist. Aşa scrie la ei acolo. La FIDESZ, acest lucru a avut succes şi, atunci, ei subordonează desfiinţarea SIIJ-ului unei strategii de tip sorosist. În baza acestei strategii antisorosite pe care au împrumutat-o de la FIDESZ explică ei activului de partid. Am informaţii din interiorul UDMR-ului foarte clare", a spus Cozmin Gușă, în emisiunea Deferiți mass-media, de la DCNews TV. 

"Barna: Avem un blocaj în coaliție"

Dan Barna, copreședinte USR PLUS, susține că UDMR se opune desființării SIIJ, după ce Klaus Iohannis și-a exprimat nemulțumirea față de cum funcționează coaliția: „UDMR nu dorește acest lucru, iar poziția președintelui exprimă aceeași nemulțumire ca și noi”.

"Colegul meu, ministrul Justiției, Stelian Ion a prezentat nu una, ci mai multe căi, numai că pentru a putea să facem reformă în Justiție e nevoie ca toate forțele politice care contează să susțină acest demers. În momentul de față avem un blocaj în coaliție. Vedem că partenerul UDMR nu dorește acest lucru, iar mesajul președintelui exprimă aceeași nemulțumire ca și noi - nu putem să avem un program de guvernare agreat și susținut în Parlament în momentul învestirii guvernului și apoi să nu ne mai respectăm acele angajamente”, spune Dan Barna.

El spune că, punctual, pe subiectul SIIJ, UDMR dorește mutarea la Parchetul General, nu desființarea SIIJ, scrie Mediafax.

”SIIJ nu a fost desființat, deși toată lumea vorbește despre asta. Ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției nu sunt nici ele gata, sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută, dar mai este mult de lucru”, a spus Iohannis, într-o declarație de presă, la Comana.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel