Cioloş, întâlnire cu Kovesi. Ce au discutat

Ciolos - discurs in PE
Ciolos - discurs in PE

Dacian Cioloş a avut o întâlnire cu Laura Codruţa Kovesi. Liderul PLUS a spus ce a discutat cu şefa EPPO.

"După o întâlnire pe care am avut ieri cu Laura Codruța Kovesi, am ajuns la concluzia că sunt necesare demersuri rapide pentru a rezolva problema resurselor financiare care împiedică demararea activității Parchetului European (EPPO). Volumul de dosare pe care trebuie să îl preia noul Parchet este foarte mare și de rezolvarea acestora vor depinde sănătatea financiară a Uniunii Europene și încrederea cetățenilor că banii lor merg în proiecte de dezvoltare și nu în buzunare ilegitime", transmite Dacian Cioloş.

Solicitare către Ursula von der Leyen

"În consecință, am discutat cu președinții grupurilor cu care formăm majoritatea proeuropeană în PE și vom solicita președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, resursele financiare necesare pentru buna funcționare a EPPO.

Parchetul European trebuie să își înceapă treaba urgent pentru a reuși să acopere volumul de muncă previzionat. Este un dosar foarte important pentru Parlamentul European, instituția care s-a bătut cel mai mult pentru înființarea EPPO. De asta eu susțin că tot Parlamentul trebuie să spună Comisiei că nu ne putem juca cu credibilitatea unei instituții atât de importante, abia înființată, blocând activitatea sa din lipsa unui buget suficient", a scris Cioloş pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel