Urmărește emisiunea live


Cioloş, despre Cuminţenia Pământului: Dacă Parlamentul nu adoptă OUG, pregătim un HG de restituirea donaţiilor

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică, la Digi24, că există în continuare intenţia de a achiziţiona 'Cuminţenia Pământului', dar dacă Parlamentul nu va adopta OUG pe această temă, Executivul pregăteşte o hotărâre de guvern care să prevadă restituirea donaţiilor.

'Intenţia este în continuare să o achiziţionăm (Cuminţenia Pământului - n.r). Eu cred că este un lucru bun ca statul român să o achiziţioneze. Nu vreau să fac din Brâncuşi un agent electoral pentru nimeni şi îmi pare rău că este speculat acest subiect, de asta nu am comunicat prea mult', a spus Cioloş.

El a arătat că Ordonanţa de urgenţă, cu amendamentul care creează baza legală de cumpărare a operei de artă, se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi aşteaptă votul din Parlament pentru a demara achiziţionarea, având în vedere că există buget pentru a o plăti, din fondul de rezervă.

'Ordonanţa adoptată de Guvern prevede acest lucru, astfel încât cetăţenii să-şi retragă donaţia. Nu am demarat încă acest proces, este în pregătire şi o hotărâre de guvern care să prevadă mecanismul de restituire. Înainte de a decide exact mecanismul, cred că este bine să vedem dacă se cumpără Cuminţenia Pământului sau nu', a mai arătat Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel