Cioloș, reacție după seismul din Italia

Premierul Dacian Cioloş transmite condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în urma seismului care a avut loc în Italia, precizând că a aflat 'cu profundă tristeţe' că şi un cetăţean român a decedat, iar alţii sunt răniţi sau daţi dispăruţi. 

Potrivit unui comunicat al Executivului, remis miercuri Agerpres, premierul Cioloş transmite un mesaj de condoleanţe Guvernului Republicii Italia, în care îşi exprimă solidaritatea cu poporul italian şi compasiunea faţă de familiile victimelor afectate de cutremur.

Guvernul precizează că şeful Executivului este alături de familia cetăţeanului român care şi-a pierdut viaţa în urma cutremurului din Italia şi se află în contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu misiunea diplomatică a României la Roma, care acordă sprijin românilor răniţi sau afectaţi de puternicul seism.

'În aceste momente tragice suntem alături de comunitatea italiană din Amatrice şi de toţi cetăţenii Italiei, loviţi de consecinţele teribilului cutremur. Am aflat cu profundă tristeţe că şi un cetăţean român şi-a pierdut viaţa, iar alţi semeni ai noştri sunt răniţi sau daţi dispăruţi în urma seismului care a avut loc în Italia. Suntem alături de familia greu încercată şi de concetăţenii noştri aflaţi în suferinţă. MAE şi Misiunea diplomatică a României la Roma vor acorda tot sprijinul şi asistenţa necesare. Gândurile noastre se îndreaptă către persoanele afectate, români şi italieni, deopotrivă, precum şi către cele care fac eforturi pentru salvarea şi ajutorarea victimelor. În numele Guvernului român şi al meu personal transmit condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa, iar celor răniţi, recuperare cât mai grabnică şi puterea de a trece peste această suferinţă. Spiritul fratern care ne leagă ne va fi sprijin pentru a depăşi momentele dureroase prin care trecem', spune premierul Cioloş.

Conform comunicatului citat, şeful Executivului a transmis miercuri premierului italian Matteo Renzi mesajul său de solidaritate şi a oferit colaborarea autorităţilor române. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat decesul unui cetăţean român în urma cutremurului care a afectat miercuri dimineaţa regiunea centrală a Italiei.

Potrivit MAE, până în prezent, alte două persoane de cetăţenie română au fost identificate printre răniţi şi se află internate pentru îngrijiri medicale. De asemenea, nouă cetăţeni români rezidenţi în zona sinistrată au fost daţi dispăruţi de către aparţinători. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel