Cioloș, șeful unui guvern PNL-PSD după alegeri. Ce spune premierul

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că nu se vede implicat într-o formulă de guvernare care include PSD şi nici nu consideră că un executiv de coaliţie PNL - PSD ar putea funcţiona în perioada următoare.

Întrebat dacă va accepta să conducă un guvern PNL - PSD în cazul în care liberalii şi cei de la USR nu pot forma o majoritate, Cioloş a replicat: "Eu cred că în momentul de faţă România are nevoie de o guvernare clară, cu o direcţie clară, sau într-o parte sau în alta. Eu, personal, pornind şi de la experienţele trecutului, nu cred că o astfel de structură de guvernare ar putea funcţiona în perioada următoare. Şi, oricum, eu nu mă văd implicat într-o astfel de structură", relatează Agerpres.

Citește și: Diaconu, despre Cioloş: Un românaş hibrid, manevrat de Soros

Cioloş a motivat că în acest moment consideră că "nu de compromisuri de acest gen e nevoie, ci de un angajament clar".

"Eu cred că e important ca aceia care vin acum în campanie cu puncte de vedere de multe ori aproape antagonizate să arate că pot să şi construiască, nu doar să se opună celorlalţi. (...) Exclud să mă implic într-un guvern de mare coaliţie care nu ar avea o direcţie clară de reformă. E important să continuăm anumite reforme, să integrăm aşteptările oamenilor de a guverna altfel, onest, transparent, pe bază de profesionalism cu obiective clare", a susţinut Cioloş, într-un interviu acordat Hotnews.

Întrebat dacă exclude PSD într-o formulă de guvernare, Cioloş a replicat: "Nu mă vad personal implicat într-o astfel de formulă".

Citește și: Băsescu atacă dur platforma lansată de Cioloș: Nu am văzut ceva mai ridicol

Premierul a mai spus că nu va intra într-un partid după alegeri doar "pentru a avea o funcţie".

"Nu mi-am pus problema şi n-o să intru într-un partid de dragul de a intra. Trebuie să simt această adeziune la un grup, la o structură care are anumite obiective, e un instrument care să mă ajute să-mi duc la îndeplinire nişte obiective alături de alţii. Dar nu o să fac lucrul ăsta pentru a avea o funcţie", a adăugat Dacian Cioloş.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel