Băsescu atacă dur platforma lansată de Cioloș: Nu am văzut ceva mai ridicol

Fostul președinte Traian Băsescu critică dur platforma #România 100, lansată de premierul Dacian Cioloș, apreciind că nu a văzut ceva mai ridicol pentru cineva care se vrea premier. În plus, Traian Băsescu susține că actualul șef al xecutivului vrea să fie în tabăra câştigătoare fără să rişte.

"M-am uitat pe această platformă. Nu am văzut ceva mai ridicol pentru cineva care vrea să fie prim- ministru. Este acolo un decalog cu 10 principii. Intrați pe platforma politică a PPE și pe paltforma politică a socialiștilor europeni și veți găsi toate cele 10 principii exprimate mai mult sau mai puțin la fel. Dar aici discutăm despre o platformă de guvernare, el are platformă de partid politic", a declarat Traian Băsescu, marți seară, la B1 TV.

Băsescu avertizează: Se prefigurează o dramă a României

Potrivit fostului președinte, platforma lansată de premierul Cioloș este una politică demagogică: "Într-o platformă de guvernare vreau să știu ce face cu prioritățile: educația, sănătatea, natalitatea, sunt trei probleme fundamnetale fără de care România se scufundă în următorii 20 de ani. (...) Asta așteptam să-mi spună: Avem problemă fundamentală cu natalitatea și cu abandonul școlar. Construiesc creșe? Construiesc grădinițe? Rezolv problema abandonului școlar? Cum? Care sunt măsurile pentru această dramă a României care se prefigurează?", a mai spus Traian Băsescu, nemulțumit și de faptul că în platforma lansata de premierul Cioloș nu apar nici măsuri care să vizeze sănătatea, infrastructura, justiția. 

[citeste si]

"Aș fi vrut să aflu din platforma lui Cioloș când preconizează intrarea în zona euro sau dacă renunțăm la intrarea în zona euro. Vreau să știu cum stăm cu agenda 2020. 

Aș fi vrut să știu cum stăm cu Agenda 2020. Până în 2020 avem de atins obiective pe energie, pe abandon școlar, pe cuprinderea în câmpul muncii a 70% din populația între 15-64 de ani, avem creșterea eficienței energetice, avem scăderea sărăciei.

Mi-a servit o platformă politică demagogică, fără resurse", a continuat Traian Băsescu. 

Băsescu, dezvăluiri despre Cioloș 

Fostul președinte a mai povestit și cum "l-a citit" pe premierul Dacian Cioloș. 

"Cioloș vrea să fie în tabăra câștigătoare, fără să riște. Cel mai puțin riscant e să nu fii în niciun partid. (...) Eu l-am susținut când s-a făcut actuala Comisie Europeană cu Jean Claude Juncker, și am susținut "Mai lăsați-mi un mandat Agricultura". Aproape mă înţelesesem cu Juncker, ori pentru agricultură, ori pentru dezvoltare regională. Îl sun pe Jean Claude Juncker că se apropia încheierea Comisiei. Zice: "Păi, Cioloș a venit la mine să îmi zică că dacă se dă portofoliul Agriculturii la socialiști, el trece la socialiști." Asta e Cioloș acum, ăsta e caracterul omului onest. El a fost independent, dar era alocat PPE. Ca dovadă, acum guvernează cu liberalii, dar directorul lui de Cabinet este parlamentar PSD. Deci, Cioloş a pus întotdeauna ouăle peste tot cu o şmecherie şi o viclenie incredibilă", a relatat Traian Băsescu.

Potrivit liderul PMP, "Dacian Cioloş nu joacă piesa în care l-a pus preşedintele Iohannis şi doamna Gorghiu şi liberalii, ci joacă piesa lui". "E scrisă de el şi după mine joacă la câştigător: să vedem cine e câştigător", a conchis fostul președinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel