Ciolacu a semnat în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia, în memoria victimelor

Ciolacu a semnat în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia, în memoria victimelor. Sursa foto: facebook/Marcel Ciolacu
Ciolacu a semnat în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia, în memoria victimelor. Sursa foto: facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele  PSD, a mers la Ambasada Turciei, unde a transmis că legislativul își exprimă solidaritatea cu partenerul din NATO, grav afectat în urma cutremurelor din urmă cu două zile.

"Am semnat astăzi în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la București în memoria victimelor cumplitei tragedii care s-a abătut asupra acestei țări. L-am asigurat pe Excelența Sa, domnul Ambasador Özgür Kıvanç Altan de solidaritatea noastră deplină și am transmis condoleanțe pentru familiile îndoliate și adânca noastră compasiune pentru toate persoanele afectate de acest dezastru natural.

Îi mulțumesc și reprezentantului comunității turce din Parlamentul României, domnul deputat Iusein Ibram, pentru că a fost alături de mine în spiritul strânselor legături de prietenie care unesc popoarele noastre", a spus Marcel Ciolacu.

 

Peste 9.500 de morți și 34.000 de răniți

 

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 a zguduit în zorii zilei de luni partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Acest seism, cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani în Turcia, a fost urmat de altele două majore, cu magnitudini de 6,7 și 7,6. Președintele Recep Tayyip Erdogan a instituit stare de urgență pentru trei luni în zece provincii.

Omul care a prezis cutremurul din Turcia, un nou mesaj. Ce se întâmplă cu regiunea, după seismele puternice de luni

Recep Tayyip Erdogan va efectua vizite în provinciile Kahramanmaras și Hatay, a anunțat biroul președintelui turc. Șeful statului turc va merge și la Pazarcik, epicentrul unuia dintre cutremurele produse luni. Marți, Erdogan a declarat stare de urgență pentru trei luni în cele mai afectate zece provincii de cutremure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel