Ciolacu, scrisoare deschisă către Iohannis: Refuzăm să validăm acest circ politic

Marcele Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, i-a trimis o scrisoare președintelui Iohannnis prin care își motivează absența la consultările anunțate de șeful statului.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui României, Klaus Iohannis. Acesta motivează absența PSD la consultările de la Cotroceni:

„Stimate domnule Președinte,

În intervențiile publice pe care le-ați avut în ultimele săptămâni v-ați antepronunțat într-un mod lipsit de echivoc în privința desemnării Prim-ministrului.

Ignorând voința cetățenilor, exprimată prin vot democratic, ați anunțat public atât înainte de alegeri, cât și după alegeri, că ați luat deja decizia de a desemna în această poziție un reprezentant al partidelor care au pierdut la scrutinul din 6 decembrie 2020.

Prin urmare, discuțiile pe care urmează să le aveți astăzi cu partidele politice mimează doar principiul consultării constituționale la care ați făcut trimitere în invitația dumneavoastră.

Practic, ceea ce urmează să se întâmple astăzi la Palatul Cotroceni este o mascaradă jignitoare la adresa democrației, un act de sfidare a cetățenilor care au participat la alegerile parlamentare.

Partidul Social Democrat refuză să participe la acest simulacru. Refuzăm să validăm prin prezența noastră acest circ politic care începe să semene din ce în ce mai mult cu guvernarea CDR din perioada 1996 - 2000.

Vom face în schimb o opoziție hotărâtă în Parlamentul României și vom folosi toate mijloacele politice, legale și constituționale pentru a apăra interesele cetățenilor care ne-au acordat încrederea lor la ultimele alegeri”, a spus Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel