Ciolacu: Este normal ca preşedintele să îşi dorească anticipate ca să poată să schimbe acest guvern dezastruos

Marcel Ciolacu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Buzău, că a urmărit declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis privind faptul că îşi doreşte alegeri anticipate şi a adăugat că înţelege dorinţa acestuia "ca să poată să schimbe acest guvern dezastruos".

"M-am uitat şi eu la preşedintele României, îi înţeleg trăirile, înţeleg că preşedintele observă şi dânsul că România nu merge în direcţia bună şi consider că este normal să îşi dorească alegeri anticipate ca să poată să schimbe acest guvern dezastruos (...) Dacă printr-o demisie a actualului prim-ministru fără nici un motiv doreşte să creeze o criză politică în România într-un moment dificil, într-un context mondial complicat în acest moment, să-şi asume toţi cei care iau această decizie", a spus Ciolacu.

Totodată, el a subliniat că în cazul în care un guvern este demis paşii constituţionali prevăd crearea unei alte majorităţi, el adăugând că legile şi prevederile Constituţiei sunt aceleaşi pentru toată lumea şi nu sunt facultative pentru PNL.

Moțiune de cenzură

De asemenea, Ciolacu a reiterat în conferinţa de presă că Partidului Social Democrat "nu îi este frică de alegeri anticipate, nu îi este frică de votul românilor, ca de altfel de nici un fel de alegeri, fie ele anticipate sau la termen", dar şi că în următoarea sesiune a Legislativului PSD va depune o moţiune de cenzură pentru a încerca să stopeze "declinul economic şi vria în care a fost aruncată România după numai două luni de guvernare".

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că alegerile anticipate sunt posibile şi că va avea o discuţie pe acest subiect, vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban. "Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni, arătând că întâlnirea cu premierul va avea loc "înainte de masă".

Citește și:

Radu Cristescu, dat afară. Denise Rifai: PĂRĂSIȚI PLATOUL!

Măcelul câinilor după o vânătoare. Asociația Casa lui Patrocle, anchetă cu poliția Suceava. Dosar penal pentru ucidere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel