Ciolacu, declarații după demisia lui Cîțu

Marcel Ciolacu a vorbit despre demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL.

Luni dimineață, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a făcut declarații de presă și a fost întrebat despre impactul pe care demisia lui Florin Cîțu din fruntea PNL îl va avea asupra coaliției de guvernare:

„Eu sper ca acest nou scandal din interiorul Partidului Național Liberal să nu afecteze coaliția și actul de guvernare. După ultimele discuții avute cu primul ministru, consider că suntem într-o logică normală. În rest, sunt problemele interne ale PNL. Eu cred că românii așteaptă de la noi anumite decizii și anumite măsuri, avem de a face cu scumpiri și cu o inflație, știm de unde au pornit toate aceste lucruri, nu am nicio reținere, de la liberalizarea haotică în zona energiei. Asta este, trebuie să și-o asume cei care au făcut-o și în acest moment intrăm pe efectele acestor scumpiri exagerate la energie, să le diminuăm“, a spus, luni dimineață, Marcel Ciolacu.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/7K5h2bqWO-g" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea PNL: Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut

Florin Cîțu și-a anunțat demisia, sâmbătă, de la conducerea PNL. 

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor. Nu s-a putut, nu a fost acolo. Aşa că doar am înregistrat-o la partid. Este clar că această coaliţie cu PSD pentru mine a fost greu de digerat. Tot ce am făcut în această funcţie a fost să iau decizii pentru binele României“, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar fi rămas în continuare preşedintele PNL, în cazul în care nu ar fi existat coaliţia cu PSD, acesta a mai spus: „Eu cred că da. Cu toți colegii am pornit la drum cu aceleaşi obiective. Se pare că eu a rămas fidel principiilor liberale“.

Cât despre faptul că a rămas singur, Florin Cîțu a afirmat că „niciodată nu poţi să fii singur când eşti înconjurat de principii şi valori liberale. Eu aşa am intrat în politică şi aşa voi rămâne mereu. Oamenii vin şi pleacă. Principiile şi valorile liberale rămân întotdeauna lângă mine“.

Zelenski, discurs în Parlamentul României. Ciolacu: Putin e un criminal de război

Președintele PSD a fost întrebat de jurnaliști, luni dimneață, în fața sediului partidului, dacă președintele Volodimir Zelenski va vorbi astăzi, în plenul Parlamentului.

Marcel Ciolacu a răspuns:

„Am o rugăminte. Este foarte important. Vorbim despre președintele unui stat suveran atacat de Rusia. Este un genocid în Ucraina. Eu nu mai am nicio reținere să spun că Putin este un criminal de război. Cred că calea diplomatică, nu calea de pe Facebook de a ne face imagine, este calea cea normală. Eu, până la ora 12.30, pentru că avem un Birou permanent reunit, aștept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlamentul României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe. Așa se lucrează într-un stat democratic, mai ales într-o situație atât de delicată. Eu nu spun nimic.”, a mai spus Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel